Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge i pevačice Jelene Marjanović, nastavlja se sutra u Višem sudu u Beogradu. Iskaze bi trebalo da daju Teodora Krsmanović, sestra ubijene pevačice, zatim Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, kao i tetka pevačice Ljubica Marković. Portal Nova.rs otkriva šta su one ranije izjavile o zločinu koji se dogodio 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči i koji je potresao srpsku javnost.

Zoran Marjanović je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora, ali je ta presuda oborena i naloženo je novo suđenje koje je počelo u Višem sudu u Beogradu početkom ove godine. Tereti se da je tupim predmetom, udarcima u glavu, usmrtio suprugu, a zatim prijavio njen nestanak.

Gde je nađeno telo?

Telo pevačice pronađeno je dan nakon nestanka, nedaleko od mesta na kojem je trčala, u kanalu. Reč je o nasipu u naselju Crvenka kod Borče. Tokom istrage ovog zločina saslušan je veliki broj svedoka koji su bili bliski porodici Marjanović, ubijenoj pevačici, kao i ljudi koji su učestvovali u potrazi.

Ipak, i pored njihovih iskaza, presuda protiv okrivljenog Marjanovića je pala.

U Visem sudu u Beogradu pocinje ponovljeno sudjenje Zoranu Marjanovicu Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović koja bi trebalo da sutra da iskaz, često je ispunjavala stupca crne hronike zbog uloge koju je imala u porodici Marjanović. Ujedno, ona se poslednja čula sa ubijenom pevačicom, svega nekoliko trenutaka pre zločina. Tokom istrage ispričala je da se sa Jelenom čula u 16.42.

Nakon toga, oko 17 časova, pozvao ju je Zoran i rekao da je Jelena nestala. Rekla je i da ju je Zoran zamolio da nestanak prijavi policiji, pošto je on sa porodicom i prijateljima na nasipu.

Pročitajte još:

Ona je otišla u policiju, ali nije mogla da prijavi Jelenin nestanak jer nije član uže porodice.

„Žalila se na odnose u kući“

Na suđenju iskaz bi trebalo da da i Ljubica Marković, Jelenina tetka.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Markovićeva je tokom svog svedočenja ispričala da se ubijena pevačica u periodu pre zločina žalila da odnose u kući, kako više ne može da izdrži i kako joj je teško. Kako je navela, sa ubijenom pevačicom poslednji put se čula nedelju dana pre samog ubistva.

„Ja sam tog dana oko 20 časova stigla u Borču i odmah nakon što mi je pokojna sestra Zorica rekla da je Jeca nestala, otišla sam na nasip. Tražili smo je, a oko dva sata smo saznali da je pronađen njen telefon. Ujutru oko osam sati smo ponovo otišle na nasip, tražile smo u blizini kanala, kada mi je Zorica u jednom trenutku rekla: „Jao sestro, ovde kao da je neko nekoga vukao“. Nakon toga na nasip je stigla policija, a Zorica je pozvala Zorana da dođe na nasip“, ispričala je Markovićeva.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Markovićeva je u svom iskazu istakla i da je nakon pevačicinog nestanka, Jana bila u kući Marjanovića, dodavši da je ona otišla tamo da je vidi i da je to bio prvi put da ulazi u njihov dom.

„Otišla sam do kuće, izašli su Vlada i Vera koji su mi otključali vrata od studija, u kome sam jedino boravila prilikom posećivanja Jece. Tamo sam bila svega tri puta, dok u kući nisam za pet godina, koliko je Jeca bila u braku sa Zoranom, nijednom. Ja sam ubrzo iz studija ušla u njihovu kuću, gde je bila Jana, pogledala me je i rekla: „mama je nestala u travi““, ispričala je Ljubica.

„Žalila se da ne može da izdrži pritisak u kući“

Svedokinja je ispričala i da joj se Jelena žalila da ne može više da izdrži u kući.

„Žalila se na Vladu i kuma Veru, jer su se oni za sve pitali. Za Zorana nikada nije rekla da ju je maltretirao. Sa pokojnom sestrom sam više puta nakon zločina razgovara tome šta je moglo da se desi. Najpre smo mislili da iza toga stoji neka mafija, ali kako je nakon zločina često išla kod Marjanovića zbog Jane, sumnjala je na kuma Veru i Vladu, odnosno da su bili sumnjivi“, rekla je.

Pročitajte još:

Iskaz bi trebalo da da i Teodora Krsmanović, sestra ubijene pevačice. Ona je ranije ispričala da su Jelena i Zoran bili u dobrim odnosima, ali da je njena sestra trpela izvesne pritiske u kući.

„Znam da je Jelena jako volela Zorana, čak i kada ju je zvao tetka. Ona bi se tada naljutila na njega, ali mu nije zamerala. Bila sam ljuta na Jelenu jedno vreme jer mi se žalila da ne može da izdrži pritisak u kući. Govorila mi je da ću i da ja da vidim to kad se budem udala“, rekla je Krsmanovićeva.

Ona je dodala da je sestru poslednji put videla u februaru 2016, tačnije dva meseca pre zločina.

„Više puta smo se čule telefonom. Jednom prilikom mi je poslala sliku povrede ruke. Rekla mi je da joj se tokom voženjem probušila guma i da je stala u nameri da je zameni, međutim kada je uzimala rezervni točak, udarila su je vrata od prtljažnika. Inače, nikada mi nije rekla da želi da ostavi Zorana“, rekla je Krsmanovićeva.

VIDEO: Zoran Marjanović neće da odgovara ni na jedno pitanje ni tužilaštva ni sud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare