Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Privatna arhiva

U akciji policijske uprave za Grad Beograd i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, identifikovana su dva muškarca osumnjičena za nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu, Darku Liliću, sinu bivšeg predsednika Jugoslavije Zorana Lilića.

Kako Kurir saznaje, uhapšen je Dejan V. i raspisana je potraga za Aleksandrom Relićem. Oni su osumnjičeni da su juče ujutru ispred kule Vest 65 u Beogradu, pretukli Darka Lilića, kojem su u Urgentnom centru konstatovane teške telesne povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Iako Lilić nije želeo da sarađuje sa policijom, za samo nekoliko sati, osumnjičeni su identifikovani. Motiv i sve okolnosti slučaja, biće utvrđeni tokom istrage.

Oba muškarca imaju dosijee. Naime, Dejan V. je osuđivan da je učestvovao u tuči, koja je prethodila pokušaju ubistva 2019. godine ispred jednog splava na Novom Beogradu.

Inače, Viši sud u Beogradu osudio je na jedinstvenu kaznu od osam godina i 10 meseci zatvora Aleksandra Relića zbog ubistva Miloša Stojanovića na Adi Huji. Ubistvo se, podsetimo, desilo nakon dočeka Nove godine, 1. januara 2019. godine na parkingu ispred restorana na Adi Huji. Sud je utvrdio da nije dokazano da je Relić, osim pomenutih krivičnih dela za koja je osuđen, kriv i za otmicu i nanošenje lakših povreda Stojanovićevoj verenici Mariji Đurović.

Podsetimo, prva prvostepena presuda koju je ukinuo Apelacioni sud bila je identična ovoj. On je u završnoj reči pred sudom ostao pri završnoj reči u kojoj je ranije izjavio da mu je žao zbog svega žao svega što se dogodilo, da se kaje i da nije imao nameru da ubije Stojanovića.

„Sve bih dao da vratim vreme i izbegnem tu tragediju. Prihvatam krivicu, ali ne za ono što se nije dogodilo. Svestan sam težine krivičnog dela, bola njegove porodice i spreman sam da snosim posledice“, naveo je tada.

BONUS VIDEO: Hapšenje – akcija MUP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar