Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

Uz veliku pompu u petak su privedena braća Milošević, MUP Srbije je emitovao snimak njihovog hapšenja, a oglasio se i sam ministar policije Aleksandar Vulin, koji je izjavio da su u pitanju saučesnici u ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca.

Situacija se promenila već juče, jer se, za sada, glavni osumnjičeni Goran Džonić (59) u Višem tužilaštvu u Nišu na saslušanju branio ćutanjem. Ranije je, iz istrage „procurelo“ da je on uhapšenu braću, od ranije poznatu policiji i sa podebelim dosijeom, označio kao saučesnike, koji su ga naterali da učestvuje u zločinu. Prema operativnim saznanjima policije oni su umešani u trgovinu narkoticima a zbog sukoba sa zakonom menjali su i imena.

Iako to nije ni jedino, verovatno ni poslednje hapšenje, vezano za stravičan zločin, ono je najspektakulranije propraćeno i predstavljeno kao veliki uspeh pollicije, koja je požurila da se pohvali ovim ulovom, a da prethodno nije pribavljen nijedan čvrst dokaz koji bi potvrdio Džonićeve reči. Snimak policijske akcije se pojavio mnogo ranije pre nego što je zvanično emitovan na jednom od omiljenih portala vladajuće stranke.

Pročitajte još:

Kod Džonića je, makar prema informacijama koje stižu iz istrage, situacija mnogo jasnija. Pronađena je veća suma novca na imanju Džonića, spakovana i skrivena, za koju se pretpostavlja da je pripadala ubijenom Goranu Đokiću, vlasniku menjačnice u Aleksincu. Navodno je na upakovanim erima pronađen DNK pokojnog Đokića i osumnjičenog Džonića, što ih dovodi u direktnu vezu. Pronađen je i skuter, za koji policija sumnja da je osumnjičeni vozio kobne noći, kao i pištolj koji je poslat na veštačenje.

Džonića, bivšeg vatrogasca, terete i dva svedoka, jedan koji je izjavio da mu je osumnjičeni posle trostrukog ubistva vratio veći novčani dug, drugi da je osumnjičeni tražio pre zločina da mu napravi prigušivač, što je on i učinio.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:FoNet/Božana Pavlica

Policija će sigurno nastaviti istragu, da bi utvrdili da li je još neko učestvovao u pljački i ubistvu, osim Gorana Džonića. Policijska procedura, prilikom ovakvih teških zločina, je da privodi sve sumnjive osobe, što u praksi znači prvo osobe koje odgovaraju profilu napadača – razbojnike i počinioce dela sa elementima nasilja.

Tako je u medije procurelo da je u okviru istrage saslušan i Marko Momčilović iz mesta Žitkovac, inače bivši policajac, koji je izbačen iz službe i osuđen zbog razbojništva. Privedena je i ispitana osoba iz okoline, koja je hapšena u Švedskoj kao član organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina.

Privedeni su i saslušani i sinovi uhapšenog Gorana Džonića kako bi bila razjašnjeno da li su oni imali udela u razbojničkom prepadu, a ispitana je, između ostalih, i njegova supruga Suzana.

Jedan od privedenih je i sin strastvenog kolekcionara oružja iz okoline Aleksinca, ali osim ovih imena, koja su dospela u javnost, verovatno su policajci ispitali i saslušali još desetine i desetine ljudi iz kriminalnog miljea, ili zbog sumnje da su učestvovali u zločinu ili, verovatnije, da odaju mogućeg počinioca ako je informacija o njemu došla do njih. Jedan od načina na koji policija radi, ukoliko nema osumnjičenog, je da ide sistemom eliminacije, što je bio verovatno slučaj i u ubistvu porodice Đokić. Ako već ne znaju ko jeste, policajci proveravaju i utvrđuju ko nije počinio zločin.

Ali, to se uglavnom radi tiho, bez velike pompe, dok ne bude čvrstih dokaza koji mogu dovesti do podizanja čvrste optužnice i osuđujuće presude na sudu. Ali, problem je što političari vole da na sebe preuzmu zasluge za sve, pa i za rešavanje zločina i hapšenja osumnjičenih.

Još je prerano reći ko će se sve naći na optužnici za ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić, za sada se čini da je Goran Džonić siguran kandidat, a tužilaštvo je zatražilo proširenje istrage i na njegove sinove Milana i Stefana Džonića. Da li će se tu spisak optuženih završiti, treba da odluče policija i tužilaštvo.

 

BONUS VIDEO: [Hapšenje članova navijačke grupe „Principi“

 

video-cdn src=“https://best-vod.umn.cdn.united.cloud/stream?asset=muphapsenjeprincipaam-novas-worldwide&stream=hp3500&t=0&player=m3u8v&sp=novas&u=novas&p=n0v43!23t001″ video-id=“2567868″]

 

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare