Optužnica protiv Milana Isakova, jednog od policajaca koji su učestvovali u otkrivanju "Jovanjice", podignuta je na dan kada je svedočio u slučaju koji se vodi za taj slučaj, a javnost je ovaj potez okarakterisala kao još jedan vid pritiska na inspektore zbog hapšenja Predraga Koluvije. Optužnica je podignuta pod čudnim okolnostima, dok je postupajuća tužiteljka bila na odmoru a predmet dodeljen Željki Nikolaidis, koja slovi za najbližu saradnicu višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužni predlog protiv Milana Isakova, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

Milan Isakov Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako je Nova.rs pisala, optužnica je podignuta na dan kada je inspektor Isakov svedočio o „Jovanjici“, a predmet protiv Isakova proteklih godiinu dana je vodio tužiteljka Jelena Stevančević. Njoj je nedavno oduzet predmet i dodeljen drugom tužiocu koji je u ekspresnom roku podigao optužni predlog. Sve se dešava dok je tužiteljka Stevančević na odmoru.

Pročitajte još:

Optužni predlog protiv Isakova potpisala je, ni manje-ni više nego, tužiteljka Željka Nikolaidis, ujedno i zamenica višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića. Nikolaidis slovi za osobu od poverenja Stefanoviću, a javnost je pamti po tome što je prošle godine ispitivala inspektora Slobodana Milenkovića Sentu, u tužilaštvu.

Tokom prvog informativnog razgovora tužiteljka Željka Nikolaidis je Milenkovića dočekala uz kafu na stolu, koju je pila iz šoljice sa amblemom BIA. Koincidencija ili ne, ali interesantno je da su u „Jovanjici“ uhapšeni upravo pojedini pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Slobodan Milenković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ceo potez dodatno buni ako se uzme u obzir da je policajac Dušan Mitić, koji je jedan od službenika koji su otkrili „Jovanjicu“, nedavno na saslušanju izjavio da je njihova intencija bilo hapšenje tadašnjeg direktora BIA, sada ministra policije, Bratislava Gašića, kao i još jednog šefa te institucije, Mirka Škera.

Misteriozno nestali dokazi

Inače, tužiteljka Nikolaidis je javnosti je poznata iz još jednog slučaja, iz kog su misteriozno nestali dokazi.

Kako je Nova.rs pisala, u pitanju je bio postupak koji je 2017. vođen pred Osnovnim tužilaštvom u Pančevu, a koji je pokrenut po krivičnoj prijavi Vojnog sindikata protiv brigadnog generala Zoran Veličkovića i potpukovnika Dejana Nikolića. Sindikat je njih dvojicu teretio da su omogućili osobama iz kriminogene sredine da koriste strelište kasarne u Pančavu i uvežbavaju pucanje.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Te osobe bile su Veljko Belivuk, Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković Vučko, kao i sekretar Vlade Novak Nedić. Istragu je vodila upravo Nikolaidis, koja je nakon pola godine odbacila prijavu zbog nedostatka dokaza. Ispostavilo se da su dokazi, kojih je bilo i više nego dovoljno na početku istrage, jedan po jedan nestajali iz predmeta te da na kraju nije ni bilo moguće nastaviti postupak ili podići optužnicu.

Pročitajte još:

Tužiteljka Željka Nikolaidis pominjala se u još jednom slučaju u Osnovnom tužilaštvu u Pančevu. Ovaj put nisu nestali dokazi, već prvostepena osuđujuća presuda protiv hirurga pančevačke Opšte bolnice dr Aleksandra Ivice, kom se sudilo za nesavesno lečenje pacijentkinje Marijane Jojkić.

Naime, Nikolaidis je nakon prvostepene osude dr Ivice i kazne koja je bila ispod zakonskog minimuma, propustila rok za podnošenje žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, jer je pismeni otpravak presude misteriozno „zagubljen u pisarnici tužilaštva“, odnosno nije na vreme prosleđen njoj koja je trebalo da sastavi i pošalje žalbu. Ovaj dokazani nemar zapečatio je sudbinu postupka protiv dr Ivice koji je kasnije oslobođen, dok je paradoksalno bolnica označena krivom i primorana da plati milionsku odštetu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar