Foto: MUP Srbije,Foto: critica.com.pa, EPA-EFE

Informacija da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer likvidiran u Panami 30. septembra raširila se u srpskim medijima, dok u panamskim još uvek nije bilo čak ni vesti o pucnjavi. I dok je i dalje prava misterija šta se desilo i da li je zaista Zvicer u Panami, sumnja se da je vest o smrti ozloglašenog vođe kavčana pustio upravo škaljarski klan.

Prava je enigma šta se desilo u Panami, a prema trenutnim informacijama, vođa kavčana Zvicer je živ i njegov opis ne odgovara ranjenim muškarcima iz vatrenog obračuna, koji se dogodio prošle nedelje u Južnoj Americi. Misterija je odakle je uopšte potekla informacija, a izvesno je da se ona munjevitom brzinom širila i to, mahom, po društvenim mrežama, odnosno nalozima koji su bliski škaljarskog klanu.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Naime, prvobitna vest o likvidaciji Zvicera pronela se na društvenoj mreži Tiktok i to na profilima koji se bave dešavanjima u crnogorskom podzemlju.  Nedugo zatim, rođaci Balše Đuranovića, navodnog kuma ubijenog vođe škaljaraca Jovana Vukotića, objavljivali su snimke slavlja posle vesti o ubistvu vođe kavčana.

Jedan od Đuranovića je prvo napisao: „Slavimo, slavimo ovaj divan dan!“

Potom je objavio isečak iz medija o ubistvu Zvicera uz komentar: „Šta su ti profesionalne ubice, i kuću mu znaju!“

Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

Izvesno je da su škaljarci nedavno pretrpeli žestok udarac ubistvom vođe grupe Jovana Vukotića, pa se postavlja pitanje da li su možda upravo oni pustili vest o tome da je ubijen Zvicer, i to kako bi suparničkoj grupi pokazali da su i dalje u igri.

Sa druge strane, ne isključuje se ni mogućnost da je informaciju o ubistvu kavčana plasirao kavački klan i to kako bi zavarali trag o tome gde se stvarno krije Zvicer.

Pročitajte još:

Radoje Zvicer mesecima se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Čak ni Zvicerova porodica, odnosno ćerke i supruga, nisu se oglašavale o navodnoj likvidaciji, niti su demantovale navode.

Štaviše, objavljivale su misteriozne slike i snimke i na taj način dodatno produbile pitanje o tome šta se dogodilo u Panami i da li je vođa kavčana zaista tamo.

„Majkica“, napisala je Vanja na snimku gde su nasmejane dok je majka Tamara grli i ljubi u obraz.

Takođe, u vreme kada je vest tek isplivala u javnost, Iva Zvicer je ubrzo nakon toga objavila video snimak kako se vozi u autu, dok u pozadini ide muzika.

Dva napada u Panami

I dok se još uvek sumnjalo da je Zvicer ubijen, panamske vesti su obavestile javnost o dva napada koja su se dogodila.

Najpre su objavili da je ubijen muškarac od 40-45 godina dok je sedeo u belom automobilu. Navodno, muškarac je imao nadimak „Jai“ i ubijen je u sačekuši.

Foto: critica.com.pa,detective-info.com.ua

U drugom slučaju, dva muškarca su upucana dok su bili u taksiju, a za jednog od njih se sumnjalo da je bio Radoje Zvicer.

„Na muškarce je pucano dok su se vozili taksijem i to u jednoj od glavnih ulica. Na ulici je bilo mnogo očevidaca. Ranjeni muškarci prebačeni su u bolnicu „Sveti Migel Arhanđel“. Jedan od povređenih je prikazao sliku moždane smrti, dok je stanje drugog upucanog nepoznato“, naveli su panamski mediji.

Incident se dogodio u gotovo identično vreme kada je navodno ubijen i Zvicer.

Utočište za srpske kriminalce

Južna Amerika je već godinama unazad poznata kao utočište za srpske begunce, a da je Radoje Zvicer jedan od njih spekulisalo se i ranije u prošlosti. Upravo Panama je često bilo dovođena u vezu sa srpskim beguncima.

Između ostalog, sumnjalo se i da se Darko Šarić, pre predaje srpskim vlastima 2014. godine, krio baš u Panami.

VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar