Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Nemanja Jovanović/Nova.rs, Shutterstock

Vlade Draganić (48), zvani Vladica, vlasnik kuće strave, ili klanice, u Ritopeku više puta se ponudio Tužilaštvu da bude svedok okrivljeni. O njemu se, uglavnom ne zna mnogo, a Nova.rs uspela je da dođe do nekih novih saznanja o ovom čoveku koji nije bio prisutan na današnjem pripremnom ročištu, jer je u izolaciji zbog kovida, a zbog čega najverovatnije neće biti pročitana druga optužnica.

Draganić je rodom iz Hrvatske, gde je do 1995. živeo u Lici, kod Gospića, a u Srbiju je izbegao u akciji „Oluja”.

„Od 1991. do 1995. je bio na ratištu u Krajini. Kada je došao u Beograd, uz pomoć rođaka otvorio je pečenjaru prekoputa mrtvačnice u Deligradskoj ulici, kod Kliničkog centra, ali je posle zatvorio. Potom je jedno vreme držao manji kafić u Ruzveltovoj ulici“, navodi izvor našeg portala.

Ritopek kuća, Veljko Belivuk, Velja Nevolja kombo
Foto: Nova.rs, Printscreen

Između ostalog, ovaj niskorangirani pripadnik kriminalne grupe kuću u kojoj su mleveni ljudi, kupio je pre nepunih 20 godina.

„Živeo je u toj kući sa suprugom, a u njoj su dobili i dve ćerke. Kada se uortačio sa Belivukom nije poznato, ali zna se da od pre nekoliko godina ima veliki stan u Učiteljskom naselju. U istoj zgradi stanove imaju i Belivuk, Miljković, Miloš Budimir i Nikola Stefanović, inače kum Marka Miljkovića, ali i Boris Karapandža i Milovan Tadić“, dodaje naš sagovornik.

Kako dalje navodi naš izvor Draganiće, u Ritopeku, u Ulici Livadice meštani pamte kao dobre komšije.

„Imao je ženu iz prvog braka, ali sa njom nije imao decu. Druga žena mu je strankinja, valjda Beloruskinja. U kući, u kojoj su najmonstruoznije mučeni, a potom i ubijani ljudi, ova žena imala je svoju firmu. Bavila se sakupljanjem šumskih plodova, ali ju je zatvorila 2015. godine, kada se i veruje da su se preselili u drugi deo Beograda. Takođe, sumnja se da se upravo tada dogodilo prvo ubistvo ovog klana, Teodora Gaćeše (49), o čemu bi trebalo da svedoči Srđan Lalić“, dodaje naš izvor.

Pročitajte još:

Prema ranijim informacijama, Draganić je nakon hapšenja pre godinu i po bio u ozbiljnoj depresiji. U pritvoru nije hteo da izlazi iz ćelije, odbijao je obroke i smršao je tridesetak kilograma. Prema mišljenju našeg izvora, najverovatnije je bio zabrinut za bezbednost porodice i dece.

„Od momenta kad je u aprilu uhapšen advokat Dejan Lazarević, zbog sumnje da je bio saradnik kriminalne grupe Darka Šarića, Draganić se potpuno promenio. Počeo je da jede, da izlazi u šetnje. Da li je to povezano ili je samo slučajnost, nije istraživano, ali je činjenica da je „oživeo““, kaže naš izvor.

VIDEO: Na obeležavanju dana Bezbednosno informativne agencije prikazani su snimci ualska policije u kuću Veljka Belivuka u Ritopeku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar