Aleksandar Jovičić Foto:E-Stock_aleksandar_nalbantjan

Optužnica protiv Aleksandra Jovičića u vezi nelegalne gradnje potvrđena je danas, a portal Nova.rs otkriva detalje iz života bivšeg predsednika opštine Palilula. Hapšenje Jovičića izazvalo je pravu buru u javnosti, a ubrzo sa privođenjem počeli su da isplivavaju interesantni detalji iz njegovog života - odrastao u Borči, dečji san mu je bio da bude pilot, a za časove letenja čak je i podigao kredit od banke.

U Jovičićevoj zvaničnoj biografiji piše da je rođen u Srebrenici, kao i da je osnovnu, srednju školu i fakultet završio u Beogradu.

Prema pisanju Istinomera, on je završio Tehničku saobraćajnu školu, a od 2008. do 2011. bio je na Visokoj poslovnoj školi u Beogradu, gde je stekao zvanje ekonomiste strukovnih studija.

Pročitajte još:

Radio je u slovenačkoj firmi “Gorenje”, kao menadžer prodaje.

U politiku jе ušao davne 2008. godinе, kada je postao član Srpske napredne stranke (SNS). Bio je predsednik omladine SNS, potpredsednik Izvršnog odbora, kao i šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda.

Nekadašnji prvi čovek Palilule, Jovičić, priveden je juna prošle godine i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni. Jovičić se tereti da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Ubrzo nakon Jovičićevog hapšenja, on je dao ostavku na mesto predsednika GO Palilula 28. juna prošle godine.

Podigao kredit za časove letenja od 8.000 evra

Plata jednog predsednika opštine je otprilike oko 100.000 dinara. Ipak, čini se da je Jovičić živeo luksuznije nego što jedna takva plata može da priušti. Pravi primer su za to njegovi skupi hobiji. Jovičić je svojevremeno uzimao časove letenja, čiji iznos je oko 8.000 evra.

Aleksandar Jovičić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kada je ta vest osvanula u srpskim medijima, iz Gradske opštine su istakli kako je Jovičić od banke uzeo potrošački kredit, kako bi pokrio troškove časova letenja, koje je plaćao u 12 mesečnih rata.

Imao hiljade evra „od svadbe“ i elitne satove

Kako je NIN ranije pisao, prema zapisniku policije, kod Jovičića je 3. juna 2021. pronađeno 311.545 evra, 5.000 američkih dolara, 10,6 miliona dinara, a sutradan je pronađeno još 200.000 dinara.

Pročitajte još:

Takođe je pronađeno i pet ručnih satova čiju je vrednost veštak procenio na 2,3 miliona dinara.

Jovičić se branio da je držao ušteđevinu od 90.000 evra. Rekao je da je do te ušteđevine došao jer je od oca nasledio 30.000 evra, a da su on i supruga na svadbi dobili 40.000 evra, kao i da su štedeli.

Kako su meštani Borče rekli za medije, čim je postao predsednik opštine asfaltirao je svoju ulicu i obezbedio prilaz do svoje kuće.

Između ostalog, kako navode mediji, u svom vlasništvu Jovičić ima i dve njive, kao i skupoceni automobil.

BONUS VIDEO: Palilula ogledno dobro za korupciju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare