Aleksandar Papić i Marko Miljković Foto: Privatna arhiva, E-Stock/Miloš Rafailović

Četvorodnevno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića obeležile su žustre rasprave između vođe klana i okrivljenog-saradnika Srđana Lalića. U jeku rasprava pominjalo se ime Aleksandra Papića, bivšeg vlasnika tabloida "Objektiv", i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS), za koga je Miljković svojevremeno rekao da mu je poklonio sat vredan 1,9 miliona dinara. Papić i pored upornog povezivanja s klanom, dosad nije ispitan o saznanjima vezanim za kriminalnu grupu Belivuk-Miljković.

Vođa klana, Miljković je u jednom trenutku tokom suđenja upitao Lalića da li zna ko je Aleksandar Papić i da li je on dolazio na stadion. Lalić je istakao da iz medija zna za Papića.

Ipak, odgovarajući na pitanja Miljkovića, stekao se utisak kao da zapravo zna Papića. Istakao je da mu Papić ne duguje novac, a potom su govorili o telefonima koje je on navodno posedovao.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Između ostalog, Miljković je upitao Lalića i da li su s Papićem učestvovali u skupljanju glasova za neku političku partiju, kao i da li su sa njim organizovali bakljade. Lalić je istakao da nema saznanja o tome.

Nije među svedocima

Papić, inače funkcioner SNS, u više navrata pominjao se u slučaju kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Ipak, i pored toga, Tužilaštvo za organizovani kriminal ga nije ispitalo nikad o povezanosti s kriminalnom grupom. Takođe, nije predložen ni za svedoka.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Protiv klana Belivuk-Miljković uporedo sa suđenjem vodi se finansijska istraga, a njom su obuhvaćene nekretnine, skupoceni predmeti i automobili koji pripadaju porodicama vođa kriminalne grupe.

Jedan od spornih predmeta je i ručni sat Miljkovića, marke “roleks kristofer”, čija je vrednost 1.919,343 dinara.

Miljković je ranije na saslušanju u tužilaštvu pitan o pomenutom satu, na šta je on rekao da ga je dobio od Papića i to kao poklon za stvari koje je učinio za njega”.

“Miljković je sat dobio na poklon, a o čemu govori i činjenica da je na njemu i posveta. Na poleđini sata napisano je “Za brata””, rekao je tada naš sagovornik.

Novac za usluge

To nije jedini put kada je Papića pomenuo Miljković. Optužio ga je čak i da im je navodno davao novac za usluge koje su, kako je tvrdio, činili za SNS.

„Mi se vas i vaših političara ne plašimo, niti policije, niste nam ni do kolena. Aleksandar Papić nam šalje non stop poruke da je dobar s vama i Sašom Ivanićem i kako kod vas može puno toga da završi. Ako je to istina, onda mi vratite sat koji ste mi oduzeli, a koji mi je Papić poklonio. Takođe, pitajte Papića koliko nam je novca donosio zato što radimo za SNS, pa kada budete videli o kom iznosu se radi, odustaćete od postupka za pranje novca, a utvrđivaćete onda gde nam je novac od SNS“, rekao je Miljković ranije.

Foto:KRIK/facebook

Aleksandar Papić je široj javnosti poznat kao nekada bliski saradnik bivšeg ministra Nebojše Stefanovića. Iako su konstantno viđani zajedno, pogotovo tokom Stefanovićevog mandata u policiji, upravo on ga je optužio da je sarađivao sa grupom Belivuk-Miljković.

Čovek s naočarima

Prezime Papić pominje se u delu transkripta razgovora članova ove kriminalne grupe u optužnici. Najpre se spekulisalo da je reč o Goranu Papiću, nekadašnjem zameniku načelnika SBPOK, međutim opis koji je dao okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin ne potvrđuje te sumnje.

Pročitajte još:

To je javnosti predočio i advokat Gorana Papića.

„Postoje audio snimci telefonskih razgovora između izvesnog Papića i članova grupe, postoji i video-snimak na kom se navodno vidi ko dolazi u takozvani bunker na stadionu i imamo izjavu okrivljenog Bojana Hrvatina koji izvesnog Papića opisuje kao čoveka sa naočarima i visokim zaliscima“, rekao je ranije advokat Branislav Tapušković.

BONUS VIDEO: Optuženi stigli na suđenje sa slobode

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare