Foto:Privatna arhiva

Mladić, čije je telo rano jutros pronađeno u Borskoj ulici na Miljakovcu, sin je Zorana Uskokovića Skoleta, a reč je o ubijenom pripadniku beogradskog podzemlja tokom devedesetih, koji se godinama pominjao kao jedan od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana u hotelu „Interkontinental“.

Šira sprska javnost za Uskokovićevo ime prvi put je čula 1992. kada je uhapšen zbog sumnje da je umešan u ubistvo Branislava Perovića, inspektora Odeljenja za rasvetljavanje ubistva beogradske policije, a za šta je naknadno oslobođen.

Pročitajte još:

Važio je za jednog od žestokih momaka devedesetih godina u beogradskom kriminalnom podzemlju, a likvidiran je aprila 2000. godine. Ubijen je tog 7. aprila u pucnjavi na Vidikovcu, a sa njim je tada poginuo i njegov telohranitelj, inače policajac Miloš Stevanović. Na Uskokovićev „audi“ je tada pucano iz automobila u pokretu.

Pretpostavlja se da su ga ubili pripadnici „zemunskog klana“, a pre njegove smrti likvidirani su i njegovi bliski saradnici – Branislav Lainović Dugi, Zoran Davidović Ćanda, Mirko Tomić Bosanac, Radoslav Trlajić Bata Tralaja.

Radoslav Trlajić Foto: Printscreen Youtube

Sumnjalo se da je ubijen jer je povezivan sa likvidacijom nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde (SDG) Željka Ražnatovića Arkana u hotelu „Interkontinental“ 2000. godine.

Navodno, glavom je platilo to što se verovalo da je bio organizator Arkanovog ubistva. Iako Uskoković nije direktno učestvovao u pucnjavi, glavni akteri ovog zločina – Dobrosav Gavrić, Milan – Miki Đuričić i Dragan Nikolić Gagi bili su povezani sa njim.

Ubistvom Skoleta u aprilu 2000, a posle likvidacija nekoliko njemu bliskih ljudi, „zemunski klan“ je preuzeo vlast u srpskom podzemlju.

Podsetimo, pretpostavlja se da je u pucnjavi koja se jutros dogodila u beogradskom naselju Miljakovac ubijen Uskokovićev sin. Telo muškarca (22), koji je ubijen rano jutros na Miljakovcu, pronađeno je u lokvi krvi kod magacina jednog supermarketa u Borskoj ulici.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ubica je navodno sačekao žrtvu da parkira automobil i krene peške, da bi potom ispalio nekoliko metaka u njega i pobegao sa mesta zločina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar