Nikola Mitić Foot:Nestali Srbija

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za čak sedam likvidacija, među kojima je i ubistvo Nikole Mitića. Mitić je likvidiran 10. avgusta 2020. godine, a osumnjičeni se terete da su mu prerezali vrat, a potom isekli njegovo telo i samleli.

Za Mitićevo ubistvo sumnjiče se Belivuk, Miljković, Miloš Budimir, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, Aleksa Stošić, Vladimir Grek, Vlade Draganić, Nikola Spasojević i Senad Rešović.

Mitić je otet nedaleko od američke ambasade, pred većim brojem ljudi. Tada je presretnut njegov automobil marke „Honda“, nakon čega su izvadili iz vozila i ubacili u „Škodu superb“. Vezali su ga, a Rešović ga je sve vreme tukao.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Žrtva je tada odvezena u takozvanu „bazu“ na Partizanovom stanu, gde su mu okrivljeni, uz batine, tražili da kaže ko ga je poslao da ih prati. Uzeli su mu „skaj“ telefon i tada utvrdili da je u kontaktu bio s Lazorom Vukićeviće, takođe žrtvom ovog klana. Oni su ga u „bazi“ mučili, a okrivljeni Lalić je izbrisao snimke sa kamera kako bi uklonio tragove.

Mitić je potom odvezen u kuću u Ritopeku, koju su članovi klana Belivuk-Miljković koristili za likvidacije. Tamo su Mitiću najpre odsekli prst na nozi, a potom mu nožem presekli vrat.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Narednog dana, tačnije 11. avgusta okrivljeni su Mitića isekli na komade, samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, spakovali u džakove i bacili u Dunav.

Inače, okrivljeni su Mitićev telefon bacili u Dunav, dok su njegov automobil „Hondu“ ostavili na Košutnjaku, u Ulici Pere Velimirovića, gde je i pronađen 1. maja 2021. godine.

Pročitajte još:

Ubijeni Mitić bio je blizak sa Lazarom Vukićevićem, inače žrtvom klana Belivuk-Miljković.

Kako je naš portal ranije pisao, Vukićević je ubijen 14.10.2020., nakon saznanja da je navodno vršio opservaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

„Dok su se Belivuk i Miljković nalazili u Crnoj Gori, koristeći kriptovani telefon Mila Radulovića, visoko pozicioniranog pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe s kojom je Vukićević sarađivao, namamili su ga na sastanak. Miljković i Belivuk su tražili preko telefona da pripadnici OKG budu „posebno surovi prema njemu“ uz poruku: “Neka pati najviše”. Vukićevića su namamili preko kriptovane poruke uz reči da je Belivuk otet i da ga treba likvidirati. Nakon što su ga namamili u kuću u Ritopeku, Srđan Lalić mu je vrelom peglom prelazio preko tela. Draganić, Budimir Miloš, Đurić su mu stavili svi zajedno gumeno crevo u usta i u pustili vodu i ugušili, tj udavili“, navedeno je u optužnici.

Sa njima zajedno je sutra i Hrvatin sekao telo, koje su potom samleli i bacili u Dunav.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar