Kiša, petak i saobraćajni kolaps od rane zore

Hronika 08. okt. 202107:36 > 07:38
Podeli:
gužva, kiša, kolaps
Beograd, 19.05.2021. Kiša, ulice, Beograd, vreme, mokri kolovozi, kolaps, gužva, saobraćajna gužva, autoput kod Arene Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Saobraćaj u čitavoj prestonici pojačanog je intenziteta od ranih jutarnjih sati, a velike gužve stvarale su se na najprometnijim saobraćajnicima u gradu još pre 7 sati, daleko pre jutarnjeg špica. Kao i uvek kada padne kiša u glavnom gradu, stanje na putevima deluje kao da su naprasno svi zaboravili da voze automobile, pa se saobraćaj usporava i na onim mestima na kojim nema evidentnih razloga za to.

Kiša dodatno usporava saobraćaj, a velike gužve primetne su na auto-putu, Autokomandi, Sajmu, Brankovom mostu, Radničkoj ulici…pa se građanima koji ovog jutra idu na posao, školu ili fakultet savetuje da krenu ranije od kuće.

Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se i po podne zbog poslednjeg dana radne nedelje, a s obzirom na to da meteorolozi predviđaju da padavine neće prestati, kretanje kroz grad biće zasigurno dodatno otežano.

Na putevima u Srbiji vozače danas očekuju mokri kolovozi i kiša povremeno, jak vetar i magla uz smanjenu vidljivost pored reka, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Poseban oprez savetuje se vozačima kamiona i autobusa na mostovima, nadvožnjacima i u tunelima zbog vetra sa udarima do 90 kilometara na čas u košavskom području i na jugu Banata.

Zbog radova na delu autoputa od petlje Sremska Mitrovica do petlje Ruma u smeru ka Beogradu do 12. oktobra za saobraćaj će u toku dana biti zatvorena vozna i saobraćajna traka, a vozila će biti preusmerena u preticajnu traku.

Od danas do 29. oktobra od 7.00 do 17 časova u naselju Rušanj na Ibarskoj magistrali u smeru ka Čačku saobraćaj će biti preusmeren u brzu saobraćajnu traku dok će desna krajnja traka biti zatvorena zbog radova na sanaciji klizišta.

Do 17. oktobra zatvorena je petlja Požarevac na autoputu Beograd – Niš u oba smera, a vozila su preusmerena na petlje Smederevo i Kolari, dodaje se u saopštenju AMSS-a.

Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00, na graničnim prelazima nema zadržavanja ni putničkih ni teretnih vozila, osim na Gradini gde teretnjaci čekaju tri sata na izlaz iz zemlje.

Komentari

Vaš komentar