Foto: facebook/Saša Mikić

Saša Mikić, koji je dugi niz godina radio kao sportski novinar RTS, a koji je poslednjih meseci angažovan na obuci novinara u DIR radiju, napadnut je na uglu ulica Save Tekelije i Cara Dušana u Kikindi. Kako je ispričao za medije, napala su ga u nedelju pri izlasku sa biračkog mesta trojica muškaraca.

Mikić je ispričao za Danas da je na biračka mesta broj 30. i 32. došao u pratnji kolega sa Radija DIR. Kako je naveo, nakon predstavljanja i legitimisanja predsednik izborne komisije B. M. primio je dva telefonska poziva i iz razgovora je bilo jasno da ne sme da priča sa novinarima, nakon čega se on udaljio sa biračkog mesta.

Ipak, po izlasku sa biračkog mesta, Mikić je brutalno napadnut.

“Zgrabila su me dvojica dok me je treći udarao direktno u lice. Bio sam sav krvav. Pokušao sam da se odbranim, neko je pozvao policiju. Oni su bili krajnje korektni, uzeli su izjave. Danas sam ponovo bio u policiji na prepoznavanju napadača. Ja te ljude ne znam. Nikada mi se ovako nešto nije desilo, ja sam novinar sa dugogodišnjim iskustvom i nemam šta da krijem. Na izbore sam išao novinarskim poslom, sa urednim legitimacijama, akreditacijama i dozvolama”, rekao je za Danas novinar.

Foto: facebook/Saša Mikić

On je istakao da je u napadu zadobio posekotine, otekline, hematome i lakše povrede, o čemu je sačinjen lekarski i policijski izveštaj.

Povodom ovog napada oglasio se i Jovan Kerešić, odgovorno lice sremskog DIR radija, koji jd istakao da su kao medij kontaktirali RIK uoči izbora i sledili njihova uputstva za nesmetan rad u izveštavanju sa izbora.

“Saša Mikić je staložen čovek i zatečeni smo napadom na njega, osuđujemo svako nasilje i vandalizam nad novinarima. Tražimo da istražni organi privedu i kazne počinioce napada. Naše ekipe su imale legitimacije i propisanu dokumentaciju, nije bilo mesta nasilju. Ovo je već treći put, od proletos, da neko od naših novinara bude napadnut zbog izveštavanja. Prošli put je to bio Darko Varađanin. Ispostavlja se da je u Kikindi najteže baviti se novinarstvom. Mi imamo fotografije sa lica mesta, svedoke i snimke tog sramnog događaja, obratili smo se novinarskim udruženjima i ne želimo da se ovo ponovi”, rekao je Kerešić za Danas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare