Foto: shutterstock By Tjasa Razinger

U zamku slovenačke policije upalo je skoro 60 pripadnika zločinačke grupe "kavački klan" i svi su osumnjičeni za trgovinu drogom i oružjem. Hapšenje se, kako je rečeno iz slovenačke policije za Nova.rs, odigralo 14. i 15. maja. Policija i specijalno državno tužilaštvo tvrde da je ova grupa u toj državi organizovano delovala od 2018. godine.

Policija je u saradnji sa tajnim službama ovaj klan razotkrila pre nešto više od nedelju dana, kada su inspektori i specijalci posle 23 kućna pretresa na području Ljubljane, Kranja, Maribora i Kopra uhapsili više desetina osumnjičenih.

U pritvoru je zadržano šestoro uhapšenih, dok će se ostali braniti sa slobode, rečeno je za Nova.rs iz policije u Sloveniji.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, piše ljubljanski Dnevnik, klan je poslednje tri godine iz Holandije i Španije nedeljno dovozio više kilograma različitih vrsta droga.

Jedan od takvih transporta im je portugalska policija presekla krajem avgusta 2019. i zaplenila oko 800 kilograma kokaina. Dnevnik Večer izveštava da su vođe slovenačkog ogranka kavačkog klana Klemen Kadivec i Filip Vrzić.

Kadivec je već neko vreme u koparskom zatvoru i to zbog sumnje za otmicu i ubistvo Danijela Božića čije telo je pronađeno u šumi kod Kranja.

Vrzić je, prema pisanju podgoričkih „Vijesti“ blizak saradnik Podgoričanina Milana Vujotića, za kojim traga i crnogorska policija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar