Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u multietničkom naselju Suvi Do kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić. "On srećom nije povređen, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta", naveli su u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, „on je vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin“.

Od početka godine, kako su saopštili, „primećen je povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim stedinama na KiM, posebno u Suvom Dolu“.

„To jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe. Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh. To pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika Kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste“, navoi Kancelarija za KiM u saopštenju.

***

BONUS VIDEO: Četiri starija Albanca pretukla srpskog dečaka u naselju Suvi Do na Kosovu i Metohiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar