FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su pripadnici "Kurtijeve policije Rosu večeras u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, K. R. (15) i D. R. (17)".

Kako se navodi, oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli.

Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

„Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije. Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora“, ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM navode i da očekuju hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok, kako ističu, „Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca“.

„Jedno je izvesno – dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan“, zaključuje se u saopštenju.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje kosovskih specijalaca – kidnapovanje ili terorizam?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar