Bratislav Gašić i Kristofer Hil Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Saobraćajna policija u Srbiji će od 1. septembra, zahvaljujući donaciji SAD, koristiti 60 kamera prilikom intervencija u saobraćaju, rečeno je danas u Beogradu, prilikom primopredaje te donacije. Kamere će biti na uniformama saobraćajnih policajaca, a biće korišćene i u "presretačima", odnosno službenim vozilima bez policijskih oznaka koji se koriste u kontroli saobraćaja.

Primopredaji donacije prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić i ambasador SAD Kristofer Hil, koji su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i najavili nastavak i ubuduće.

Hil je kazao da se partnerstvo između MUP Srbije i SAD decenijama odvija i dodao da su te kamere za saobraćajne policajce dobro prihvaćene u mnogim zemljama Evrope, a posebno u SAD.

„Partnerstvo između MUP-a i SAD se već održava decenijama i mi ostajemo posvećeni tome da radimo s vlastima u Srbiji kako bismo bili sigurni da će one doprineti boljoj bezbednosti svih sredina u Srbiji i poštovanju gradjanskih prava“, kazao je on.

Dodao je da će te kamere, koje su, kako je kazao, sastavni deo uniformi, pomoći u ostvarenju tog cilja.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Gašić je kazao da su te kamere deo „pilot projekta“ i da je plan da njihov broj bude povećan, te da je cilj njihove upotrebe i povećanje poverenja gradjana u policiju.

Kazao je da će zahvaljujući tim kamerama biti zaštićen integritet policajaca ali i građana i objasnio da će biti sniman ceo tok intevencije.

Rekao je da će snimak s te kamere moći da bude korišten samo po nalogu suda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar