Ilustracija Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Nepoznata lica kamenovala su sinoć posle ponoći kuću policijskog inspektora koji je pod suspenzijom, saznaje Nova.rs. Povređenih nije bilo, a u trenutku kamenovanja u kući se nalazila porodica inspektora.

Napad na imovinu policijskog službenika prijavljen je jutros, a policija je danas izvršila uviđaj na licu

Prema našim saznanjima, na snimcima sa sigurnosnih kamera, primećeno je nekoliko lica, koja su u kritičnom momentu bežala u pravcu obližnje osnovne škole.

Policija trenutno radi na identifikaciji lica, a o svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo u Novom Pazaru.

Podsećamo, ovaj policijski inspektor je suspendovan 17. decembra 2020. godine, nakon pucnjave u centru Novog Pazara, u kojoj je teško ranjena jedna osoba. On se tereti za težu povredu službene dužnosti jer je, sa još jednim kolegom, kako je tada navedeno, sedeo sa licem iz kriminogene sredine, a da pre toga nije obavestio starešine da će taj kontakt ostvariti.

Radi se o dva visoko rangirana policijska inspektora sa najboljim ocenama u Policijskoj upravi Novi Pazar, koji su za vreme sulžbe učestvovali u rasvetljavanju najtežih krivičnih dela. Njihovim zalaganjem otkrivena je ogromna količina narkotika, a neposredno pre suspenzije realizovali su akciju u kojoj je pronađeno oko kilogram i 200 grama kokaina.

Tom prilikom uhapšen je N.Đ. Iz Sremske Mitrovice koji je osuđen zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i izazivanja opšte opasnosti, na tri godine i deset meseci zatvora.

Na ovu presudu žalilo se tužilaštvo, a na ročištu koje je održano 24. maja 2021. godine, osuđeni N.Đ. je provocirao i fotografisao ova dva policijska službenika. Nakon završenog ročišta, policjski inspektori su, zbog ugrožene sigurnosti njih i njihovih porodica, dobili policijsku pratnju, jer su od dana suspenzije bez oružja.

BONUS video: Napad na aktiviste u Zrenjaninu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare