Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Facebook

"Još ne možemo da poverujemo šta se dogodilo Blaženki, divnoj ženi, požrtvovanoj majci, punoj ljubavi i razumevanja. I deca su u šoku, sada trenutno borave kod bake i deke koji su neutešni jer su izgubili svoju jedinicu. Kako će oni jadni ljudi da je sahrane... Šta je Čedomiru bilo da joj onako presudi nije nam ni na kraj pameti..."

Ovim rečima za list „Nova“, nakon stravičnog ubistva i samoubistva u Batajnici, kada je Čedomir J. sekirom ubio suprugu Blaženku G. J, a potom presudio sebi vešanjem u potrkovlju njihove porodine kuće, priča Blaženkina rođaka koja nije želela da joj otkrivamo identitet.

Zločin koji je potresao Srbiju dogodio se u subotu uveče, a otkriven je nakon što je prijatelj ove porodice, ne mogavši da dobije Čedomira i Blaženku, alaramirao policiju. Kada su došli na lice mesta, policajci su pogledali kroz prozor koji se nalazi na spratu kuće i ugledali Čedomirovo telo, obešeno o gredu. Ono što ih je sačekalo po ulasku u kuću, dodatno ih je zaprepastilo – na donjem spatu kuće, u krevetu, pronašli su Blaženkino telo sa jezivim povredama, pored nje je ostavljena sekira koju je Čedomir, po svemu sudeći, koristio kao oružje u zločinu. Komšije su našim reporterima ispričali da je krvi bilo i po zidovima ove prostorije…

Foto: Facebook

„Ne možemo da prihvatimo, teško nam je da razumemo, da je do ovoga došlo. Ne mogu čak ni reći da su imali neke porodične ili bračne probleme, činilo mi se da je to na nivou običnih porodičnih razmirica i prepirki koje svaki brak i svaka porodica imaju. Moguće je da se Čedomir promenio nakon odlaska u Nemačku, gde je jedno vreme radio“, priča nam rođaka ubijene Blaženke.

O tome da li je Čedomir imao problem sa alkoholom i da li je možda i kobne večeri zločinu kumovao alkohol, Blaženkina rođaka kaže da ne može da tvrdi da je bilo tako.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Pio bi alkohol kada su neke specijalne prilike, eto nedavno su proslavili punoletstvo starijeg deteta, svoje ćerke. Sve je proteklo u najboljem redu, veselili se, igrali, pevali, slavlje je bilo na mestu. Baš zbog te prilike se Čedomir se i vratio iz Nemačke. Moram da napomenem da su nam odnosi malo zahladneli kada je otišao iz Srbije, nismo toliko bili u kontaktu, pa moguće da ga je preseljenje iz Srbije loše uticalo na njega. Ali opet, i pored svega toga, šta je to što može da te natera da počiniš tako jeziv zločin“, pita se neutešna rođaka.

Čedomir i Blaženka su u Batajnici živeli poslednjih desetak godina, gde su napravili porodičnu kuću i skoro je završili, a čak su nam i njihove komšije ispričale da nikada ranije, pa ni kobne večeri, nisu čuli nikakvu buku I svađu koja bi dopirala iz njihovog porodičnog doma. Da se nešto strašno dogodilo shvatili su kada je došla policija.

Foto: Facebook

„I mi smo se skoro doselili, ali smo imali kontakta sa njima, ne nešto preterano ali bila je to dobra porodica. Deca su im bila izuzetno vaspitana. Moj muž je malo stariji, teško se kreće, i oni su uvek pitali da li mi treba pomoć. Nikad tu nije dolazila policija, nikad nije bilo nikakvih problema, čak ni sada ništa nismo čuli. Velika tragedija, srećom pa deca nisu bila tu – ćerka koja je treći razred srednje škole je otišla sa društvom na more, a sin koji je mlađi, četvrti razred osnovne škole, otišao je kod babe“, ispričala nam je prva komšinica ove porodice.

“Volela je decu, kako svoju, tako I tuđu”

Komšije I prijatelji ove porodice ispričali su nam da je Blaženka radila kao babica u GAK “Narodni front” u Beogradu, a njena rođaka sada potvrđuje da je obožavala decu – kako svoju, tako I tuđu.

“Volela bih da cela javnost zna koliko je Blaženka bila divna I požrtvovana majka svojoj deci, koliko je bila jedna mirna I pitoma osoba, ali I veliki borac. Ovo je veliki gubitak za sve nas koji smo je imali u svojim životima. Ne znam samo kako ćemo izdržati tu sahranu”, kaže zaključuje potresena žena.

Motiv i dalje nepoznat

Kako je na licu mesta, pored Blaženkinog tela, pronađena sekira, u ovom trenutku se veruje da je upravo tim hladnim oružjem počinjeno njeno ubistvo. Sa druge strane, o motivu nema zvaničnih podataka, a informacije koje su se pojavile u medijima, da je Blaženka htela razvod, što je Čedomira razjarilo, nije mogla da nam potvrdi rođaka.

Bonus video: Kuća u Batajnici u kojoj je Čedomir ubio Blaženku, pa sebe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram