Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Milan B. (35), policajac iz Bačke Palanke, i njegov prijatelj Radovan M. (37), vlasnik kazina, uhapšeni su u Novom Sadu zbog sumnje da su po ceni od 250 do 500 evra prodavali lažne značke MUP.

Milan B. i Radovan M. uhapšeni su u centru Novog Sada, i to na ugovorenoj prodaji.

„Po prethodnom dogovoru s kupcem, Radovan M. je dovezao policajca džipom „mercedes“ do centra Novog Sada. Kada su izašli iz auta, policija im je stavila lisice“, kaže izvor Kurira i dodaje da su kod policajca pronađene dve verne kopije policijskih znački.

„Kod drugog uhapšenog Radovana M. nađene su dve novčanice od po 100 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane, 20.000 dinara, kao i manja količina droge“, kaže izvor.

Prema rečima sagovornika Kurira iz istrage, sumnja se da je uhapšeni policajac duže vreme izrađivao lažne značke MUP, a da je od njihove prodaje zaradio skoro 100.000 evra.

– Navodno je u sklopu svoje kuće imao mini-radionicu, u kojoj je, po ugledu na originalnu značku, pravio falsifikate. Njegovi falsifikati bili su gotovo identični originalu, razlike su bile minimalne. Sumnja se da je prodao 200 komada po ceni od 250 do 500 evra, u zavisnosti od toga koliko je verna originalu, da li ima broj ili ne, ali i ko je kupac – objašnjava izvor.

„Sumnja se da su među kupcima uglavnom bili ljudi s one strane zakona. Proverava se da li su lažne značke koristili i pripadnici organizovanih kriminalnih grupa i crnogorskih klanova, ali i pojedini navijači. Naime, kriminalci koriste značke da ih policija ne bi zaustavljala ili kontrolisala dok nose narkotike ili obavljaju neke druge nezakonite radnje“, dodao je izvor.

Policajac se sumnjiči za zloupotrebu položaja, dok se njegovom drugu na teret stavlja falsifikovanje novca i neovlašćena proizvodnja i prodaja droge. Uhapšeni Radovan M. navodno već ima kriminalni dosije.

„On je hapšen zbog narkotika, a sumnja se da mu je Milan B. i ranije bio od pomoći prilikom prodaje droge. Naime, on je kao policajac išao s njim, a ukoliko bi ih neka patrola zaustavila, Milan bi rekao da je kolega i tako bi izbegli pretres“, kaže izvor i dodaje da su Radovan M. i Milan B. uhapšeni u zajedničkoj akciji beogradske i novosadske policija, kao i Službe unutrašnje kontrole.