Otac Lazara Vukićevića, kog su prema optužnici tužilaštva ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, svedočeći u postupku koji se protiv te grupe vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu, izneo je do sada nepoznate detalje iz života Marka Miljkovića i svog sina Lazara koji se, pored ostalog, tiču i ljubavne veze koju su ranije imali Lazar Vukićević i sadašnja supruga Marka Miljkovića. Govoreći o detaljima iz života svog sina, iz Vukićevićevih izjava može se zaključiti da je mogući motiv za ubistvo bila ljubomora.

Lazar Vukićević je ubijen 14. oktobra 2020. godine u takozvanoj klanici u Ritopeku, kući koju je ovaj klan koristio za mučenje i najmonstruoznija ubistva. U to vreme njegova porodica je prijavila nestanak, kao i sumnju da je otet, ali sve dok nisu privedeni šefovi i članovi grupe na čelu sa Belivukom, o njemu se ništa nije znalo. U trenutku kada je Vukićević ubijen, Belivuk i Miljković su bili u Crnoj Gori, a šta je bio motiv ovog ubistva, nije bilo sasvim jasno. Navodno je Vukićević opservirao Belivuka i Miljkovića.

Međutim, prilikom svedočenja Lazarevog oca u Specijalnom sudu u Beogradu, novi motiv mogao bi da se nametne.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Ono što se može zaključiti iz poruka koje su Belivuk i Miljković slali svojim pajtosima u Beogradu, jeste da je Miljković imao posebna uputstva.

„Ovoga puta dajte 102 odsto od sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila. Prenosite nam utiske, molim vas, znači, dajte nam malo da nahranimo ego. Ne preskačite sočne detalje“, napisao je Miljković optuženom Srđanu Laliću i tražio da mu šalju snimke i slike jezivog ubistva.

Ljubomora kao motiv?

Odgovarajući na pitanja u Specijalnom sudu, otac Lazara Vukićevića je opisao kada je prvi put video Marka Miljkovića. Bilo je to 2017. godine, dok je Lazar bio u zatvoru istovremeno kada i Marko.

„Stajao sam u redu za paket. Iza mene je došla devojka, ispijena, kao da je namučena. Nisam je odmah prepoznao, to je bila Lazareva bivša devojka, njegova prva ljubav, Tanja. Rekla je da je došla kod muža, da joj je muž ubio nekog na šinama. Zamolila je mene da sednem za staklo broj jedan, a da ona ode na staklo broj pet, što govori o Miljkovićevoj ljubomori“, rekao je on.

Tanja Miljković Foto: N1

I ovo nije prvi put da se veza sadašnje Miljkovićeve žene sa Lazarom pominje u kontekstu mogućeg motiva ubistva.

„Pokazala mi je sliku svog starijeg deteta, rekla mi je: ‘To je moj Laki, promašila sam za šest dana’. Prvo nisam znao šta to znači, ali onda sam shvatio da je dete rođeno ili prvog ili 12. juna, jer je Lazar rođen 6. juna“, dodao je još.

Milorad Vukićević je naveo i da kada je Lazar slavio rođendan u zatvoru, Tanja Miljković je na radiju poslala više ljubavnih poruka.

Rekao je i da je imala tetovažu na ramenu, na kojoj je pisalo Lazar i bilo je nacrtano srce.

„Neka mi gospodin Miljković objasni šta je bio motiv, ako nije ljubomora“, izjavio je on.

Brutalno mučenje

Vukićevića su, kako je navedeno u optužnnici, namamili preko kriptovane poruke uz reči da je Belivuk otet i da ga treba likvidirati.

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

Nakon što su ga namamili u kuću u Ritopeku, Srđan Lalić mu je vrelom peglom prelazio preko tela, a klještama su mu čupali nokte. Draganić, Budimir Miloš, Đurić su mu stavili svi zajedno gumeno crevo u usta i u pustili vodu i ugušili, tj udavili. Lalić je prilikom svog svedočenja tvrdio da nikakve pegle nije bilo u Ritopeku, dok je Vukićevićev otac ispričao da je Vlade Draganić poznavao njegovog sina.

„Poslednji put kad je video Lazara dao mu je čokoladu, a posle ga je ubio. Kako te nije sramota Draganiću, da pustiš da ga onako ubiju?“, rekao je Vukićević u sudnici.

Potom su isekli njegovo telo i samleli u mašini za mlevenje mesa, a zatim bacili u Dunav.

Eksplozija „poršea“

Inače, Vukićević je javnosti poznat po napadu na Nikolu Vavića (27), brata tada vođe navijačke grupe „Alkatraz“ Aleksandra Vavića, u januaru 2017. godine kada je ovaj upucan u nogu ispred kluba na Terazijama, a u sukobu je ranjen i Miloš Nikolić.

Foto: Privatna arhiva

Vukićević je u avgustu iste godine zaključio sporazum o priznanju navedenih krivičnih dela sa ovim tužilaštvom. Sud je prihvatio ovaj sporazum i Vukićević se ubrzo našao i iza rešetaka radi odsluženja kazne.

Foto: Vesna Lalić

Takođe, njemu je 2019. godine postavili eksploziv ispod automobila. Automobil je bio u vlasništvu njegovog oca Milorada, a eksploziv je aktiviran u trenutno kada je Lazar izlazio iz dvorišta. Navodno, eksploziv bio nestručno postavljen, zbog čega je izbegao smrt.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar