Nikola Peković, Darko Šarić Foto: Zoran Lončarević, EPA/ANDREJ CUKIC

Pljevljak Darko Šarić, kom se sudi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, pre tri dana je premešten u kućni pritvor, koji služi u vili u Lisi;ijem potoku koja je u vlasništvu košarkaša Nikole Pekovića. Reč je o kumu Šarićevog rođenog brata Duška, a o pomenutom prijateljstvu ranije je govorio i sam košarkaš.

O prijateljstvu Pekovića i porodice Šarić priča se već godinama unazad.

Međutim, prvi dokaz pojavio se 2014. godine kada je košarkaš uslikan na Šarićevoj jahti u blizini Budve. U tom trenutku, Duško i dalje nije bio i pravosnažno oslobođen, što će postati 2017. godine, za pranje novca zarađenog od prodaje narkotika.

Nikola Peković je tada za medije objasnio, da je njegovo prijateljstvo sa Duškom počelo neposredno pre nastanka čuvene fotografije sa jahte, kao i da su ubrzo postali veoma bliski, toliko da je Duško njega venčao, a Peković krstio Duškovog sina.

„Neposredno nakon što je pušten iz pritvora, čini mi se u maju 2014. godine, upravo te godine kada je nastala „čuvena“ slika sa jahte. Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja, koji su nas spojili. Ubrzo smo počeli da se družimo, razmenili brojeve telefona. Malo-pomalo to prijateljstvo je raslo i sada smo kumovi: on je mene venčao, ja sam njemu krstio sina Viktora, biću kum i sinu kog je dobio pre nekoliko dana. Moram da kažem da to prijateljstvo traje bez ikakvih poslovnih interesa. Nikad ga nisam krio“, rekao je Peković pre nekoliko godina za Blic.

A o tome da je intrigantna činjenica da neko započinje prijateljstvo i kumovanje sa porodicom koja se tereti za niz teških krivičnih dela, Peković je pravdao time da je „važna jačina prijateljstva, a ne da li se nekome sudi.“

Pročitajte još:

Peković je više puta bio povezivan sa poslovanjem porodice Šarić, koje je on svojevremeno negirao.

Takođe, poznato je da je košarkaš ulagao u investicije na Zlatiboru, ali za sav svoj novac tvrdi da je isključivo od košarke, i da broji nekoliko desetina miliona.

Kupovina nekretnina poput hotela i klubova, kao što je hotel „Mediteran“ u Budvi u Crnoj Gori podstrekla je govorkanja o zajedničkom poslovanju Šarića i Pekovića, ali prema košarkašu, sve je kupio sam i uglavnom na licitacijama.

Još jedna od informacija koja ide u korist sumnji da se saradnja Šarića i košarkaša ne bazira samo na prijateljstvu, je to da je Peković preuzeo obavezu da banci vrati dug od 1,15 miliona evra svog venčanog kuma Šarića.

Ipak, on je negirao navode da ima ikakve veze sa Darkom Šarićem, kao i da nije stigao da ga upozna.

Podsećamo, Duško Šarić je uhapšen 16. novembra 2010. godine u Pljevljima, nakon što su italijanske vlasti izdale nalog u međunarodnoj akciji „Loptice“. U pritvoru je bio do 22. aprila 2014. godine pod optužbom da je sa svojim saradnikom oprao 19 miliona evra stečenih prodajom narkotika. Duško Šarić pravosnažno je oslobođen 17. maja ove godine, nakon punih sedam godina sudskog procesa.

Naime, pre nekoliko godina, pojavili su se navodi da će Darko Šarić dobiti kućni pritvor, kao i da će odsesti u vili koju je njegov brat Duško pronašao.

Darko Šarić je u pritvoru proveo nešto više od sedam godina i Apelacioni sud je, smatrajući da više ne postoje čvrsti razlozi zbog kojih bi morao biti u zatvoru, naložio da će nadalje dane provoditi u svojoj vili, ali uz nanogicu.

Inače, Pljevljak je uhapšen još u martu 2014. godine po poternici koju je Srbija za njim raspisala zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike. Uskoro bi trebalo da bude osuđen za šverc kokaina nakon ponovljenog drugostepenog postupka, a istovremeno pred Apelacionim sudom je i drugi predmet u kom je prvooptuženi, a koji se odnosi na pranje novca.

BONUS VIDEO: Darko Šarić stigao u vilu na Senjaku 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar