Foto: Printscreen Nova/Video

Na današnjem suđenju porodici dečaka ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u parničnom postupku koji roditelji žrtava vode protiv njih i škole, govorili su i roditelji ubijene Katarine Martinović.

Neutešni otac ispričao je da mu je neverovatno da ljudsko biće masakrira ljude na taj način i da se sve to dešava oko njih, a da niko ništa nije uradio.

“Naša deca su na početku proglašena nasilnicima. Škola je imala gomilu problema ali mi to nismo znali jer je zataškavano. U porodici je nas petoro, srednja ćerka se toliko radovala kada smo saznali da ćemo dobiti Katarinu, da je skakala po kući i vikala biće nas petoro”, priča potreseni otac.

On ističe da su kao pordica uvek bili svi zajedno i da su svi se trudili da budu bolji zbog Katarine.

“Osnovna odgovornost te škole je da nam deca izađu živa. Moje srce ne radi, ne znam ni da li kuca. Svaki dan plačem. Morao sam da javim ćerki koja je bila 2.000 kilometara od kuće šta se dogodilo. Za to nisam imao snage, samo sam joj rekao kupi kartu i dođi kući”, priča otac.

Majka Miljana Martinović ispričala je da je u svoj zbrci dobila poziv iz MUP-a u kojoj je čovek rekao da mora odmah doći u stanicu.

“Tamo sam videla ćerku da leži u nečemu sličnom krevetu. Uspela sam da pitam samo da li je smrt bila trenutna, oni su samo klimnuli glavom. Usledio je još jedna stres – kako da svojoj srednjoj ćerki, koja je ispred škole, da kažem da joj je sestra mrtva. Došla sam i rekla joj – Ubio nam je Katu i onda sam čula njen vrisak”, rekla je u suzama i tada se cela sudnica rasplakala.

Za sledeće suđenje najavljena su svedočenja porodica Kobiljski, Vlahović i Anđelković.

Podsetimo, K. K. (14) je 3. maja u školi „Vladislav Ribnikar“ ubio 10 osoba. Pred Višim sudom u Beogradu trenutno traje parnični postupak – 27 porodica protiv roditelja ubijene dece i OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Bonus video: Hapšenje kod Palate Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare