Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Uhapšeni predsednik opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić trenutno se nalazi u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu gde je u toku njegovo saslušanje. Jovičić se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji te opštine.

Jovičić je juče uhapšen u zgradi GO Palilula, a pored njega, danas će u tužilaštvu biti ispitano i drugih sedam osoba koje su sinoć privedene.

Pročitajte još:

Kako saznajemo iz Višeg javnog tužilaštva, saslušanje Jovičića i ostalih osumnjičenih počelo je jutros u devet sati i pretpostavlja se da će trajati do kasno popodne.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Aleksandar Jovičić, hapšenje, privodjenje, opština Palilula
Aleksandar Jovičić Foto: Nova.rs

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare