Foto: : E-Stock/Miloš Rafailović; Instagram/duh.grobarstva

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića imao je čitav spisak osoba za koje se interesovao, a reč je o protivnicima kavačkog klana, među kojima su i čuveni lopovi "Pink panteri". Čak dvojica "Pink pantera" bila su na meti klana Velje Nevolje i Mareta Mesara, a dok je jedan od njih - Aleksandar Šarac ubijen, za drugog nije poznato gde se trenutno nalazi.

Klan je posebnu pažnju posvećivao svojoj konkurenciji, a za pojedine osobe su se interesovali kod policajaca. Informacije o njima davali su im Aleksandar Purković i Nikola Vračević, koji su putem jedinstvenih baza MUP pretraživali sve one za koje su se interesovali Belivuk i Miljković.

Aleksa

Dok je Šarac, za koga su se interesovali, ubijen u garaži u TC Ušće, za još jednog pripadnik čuvene grupe kradljivaca interesovao se za klan.

Reč je o Vedranu Ćurčiji.

Pretpostavlja se da se radi o Pink panteru Ćurčiji, koji je pre nekoliko godina hapšen zbog pljačke draguljarnice u Luganu.

Pročitajte još:

Kako je tada saopšteno, četvorici naših državljana, članova čuvene bande, lisice na ruke stavljene kad su krenuli da opljačkaju draguljarnicu u Luganu. Jedan od njih bio je upravo i Vedran Ćurčija.

Policija je osumnjičene držala pod prismotrom dve nedelje i zahvaljujući tome su i otkriveni. Oni su uhapšeni u trenutku kada su krenuli u pljačku, a zaplenjeni su i skuteri koji su bili pripremljeni ispred jedne zgrade.

Kako su tada domaći mediji pisali, mozak operacije trebalo je da bude Duško Poznan, koji iza sebe ima poduži dosije zbog pljački u inostranstvu.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Inače, ozloglašena banda kradljivaca „Pink panteri“ poznata je u celom svetu zbog pljački koje su izvodili. Njihova meta su draguljarnice iz kojih su odnosili veliki plen.

Možda jedna od najpoznatijih pljački bila je 14. decembra 2008. godine, kada su u 60 sekundi obavili sav posao.

„Tada su u juvelirnicu „Heri Vinston“, u blizini Jelisejskih polja, ušla četvorica muškaraca, od kojih su trojica bili prerušeni u žene, sa perikama, naočarama za sunce i širokim šalovima. Ovi napadači imali su ručnu bombu i pištolj. Znali su imena svih 15 zaposlenih, ali i gde su se tačno nalazili najjvredniji primerci „Herija Vinstona“. Iz radnje su izašli sa nakitom vrednim 80 miliona evra, što se u Francuskoj tada smatralo najvećom pljačkom u istoriji njihove zemlje“, pisao je ranije naš portal.

Podsetimo, policajci Aleksandar Purković i Nikola Vračević optuženi su za odavanje službenih informacija klanu Belivuk-Miljković. Dok je Vračević priznao krivicu i sklopio sporazum, Purkoviću se trenutno sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Foto:Nova.rs

Purković je odranije poznat javnosti, a svojevremeno je svedočio na suđenju ubijenom Bojanu Mirkoviću, koji je likvidiran u garaži u Belvilu. Mirković i Purković su bili kumovi.

BONUS VIDEO: Policija je u Kumodražu zaplenila oko 8,5 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar