Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Dve žrtve profesora glume Miroslava Mike Aleksića saslušane su juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a danas će iskaz dati još dve. Zaključno sa jučerašnjim saslušanjima, iskaze je dosad dalo ukupno pet devojaka.

Iskazi ovih devojaka biće predmet ocene tužilaštva prilikom odlučivanja o podizanju optužnice. S obzirom da je istraga tajna, zasad se ne znaju detalji saslušanja žrtava.

Pročitajte još:

Kako nezvanično saznaje naš portal, devojke koje su juče dale iskaze odlučile su da neće krivično da gone Aleksića. One su na saslušanjima pričale o uvredama i vulgarnostima, koje je Aleksić govorio učenicama.

Takođe, još dve devojke danas će dati iskaze.

Podsetimo, Aleksića tužilaštvo tereti za silovanja i nedozvoljene polne radnje na štetu šest devojaka, od kojih je jedna maloletna. Zasad je preostalo da se sasluša još jedna devojka, 17-godišnjakinja, ali nije poznato kada će ona biti pozvana da da iskaz, s obzirom da se čeka da se završi veštačenje.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, izvršio osam krivičnih dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva. Reč je o učenicama koje su pohađale Aleksićevu školu „Stvar srca“, koja je trenutno privremeno zatvorena.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, za ceo slučaj saznalo se nakon što je glumica Milena Radulović prijavila Aleksića za silovanje. Ubrzo su se i ostale devojke osmelile i prijavi profesora glume.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar