Foto:Shutterstock/E-Stock/Časlav Vukojičić/Privatna arhiva

U moru neproverenih, sumnjivih i pomalo misterioznih informacija o smrti Ivane Bakić Bodrožić, čije je telo pronađeno decembra 2014. godine u sobi beogradskog hotela "Hajat" našla se i jedna koja ni danas nema logično objašnjenje, o kojoj čak ni oni iz Ivaninog bližeg okruženja nemaju racionalno obrazloženje. Samo nekoliko sati nakon što je Ivanino telo pronađeno u hotelskoj sobi neko je ulazio na njen profil na društvenim mrežama i menjao pojedine objave.

Zaposlena u hotelu „Hajat“ pronašla je telo Ivane Bodrožić 14. decembra 2014. godine u sobi koju je iznajmila ekipa zaposlena na Televiziji Pink. Novinske stranice i portale odmah su krenule da pune vesti o ovom slučaju, a o Ivani se najpre govorilo kao o elitnoj prostituki koja se predozirala. Međutim, ispostaviće se kasnije da je reč o devojci koja je nekoliko godina bila zaposlena na TV Pink, te da je u veoma bliskim odnosima sa vlasnikom te televizije Željkom Mitrovićem.

Ivana Bodrozic FOTO: Facebook

Na licu mesta, pored Ivaninih ličnih stvari, nađena je i kutija „propofola“, anestetika koji se koristi isključivo prilikom bolničkih zahvata, a koji se u slobodnoj prodaji ne može kupiti čak ni uz recept. Telo je poslato na obdukciju u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu, a porodica je želela da još jedna bude odrađena u Novom Sadu.

U međuvremenu, intrigantan slučaj o mladoj, atraktivnoj devojci koja je pronađena mrtva nije prestao da interesuje novinare, ali i širu javnost. Prateći tako svaki korak porodice Bodrožić ali i sve što bi se moglo dovesti u vezu sa njima, pod lupom reportera našle su i društvene mreže ove devojke. U to vreme, Fejsbuk je dominirao u odnosu na druge mreže i Ivana je, po svemu sudeći, na svom profilu rado delila trenutke iz svog privatnog živaota. Između ostalog, na njemu se i danas mogu pronaći njene privatne fotografije, a ne nekima od njih je i sam Mitrović.

Tako novinarima nije promaklo da je istog dana kada je Ivana pronađena mrtva, samo nekoliko sati kasnije, u popodnevnim časovima, došlo do promena u Fejsbuk statusu koji je prethodno objavila.

“Ima jedna jadna i tužna i jako ružna žena koja je samo imala sreću što, kada je bila mlada, nije bila ružna… I na osnovu toga živi kao paćenica u zabludi i lažima godinama… Sažaljevam je ozbiljno…”, napisala je Ivana 8. decembra.

Međutim, nekoliko sati nakon pronalaska tela, Fejsbuk status je promenjen u:

„Ima jedan čovek kog ja volim najviše na svetu, zbog kojeg bih sve uradila. Koji je jedini u mom životu već 7 godina, samo on postoji za mene. Zbog kog bih sve uradila. I nikad ga ne bih povredila. Koji me lagano ubija…”, dopisano je oko 17 sati, što novinarima koji su pratili ovaj slučaj te 2014. godine nije promaklo.

Tada već misteriozna priča o ovoj devojci dobija potpuno novi kontekst i mnoštvo sumnji koje su se nizale od dana kada je pronađena, nastavljaju da bujaju u jednom novom smeru. Redakcija portala Nova.rs uspela je da dođe do osoba bliskih ovoj porodici, imajući u vidu da je njena majka Nada u međuvremenu poginula u saobraćajnoj nesreći.

Tada nam je potvrđeno da do danas nije otkriveno ko je i zbog čega ulazio na profil Ivanine društvene mreže i menjao status, posebno imajući u vidu da je njen mobilni telefon, koji je pronađen u hotelskoj sobi, bio u policiji, kao i svi tragovi pronađeni na licu mesta osim kutije „propofola“, koju je porodica zatekla nekoliko dana kasnije u sobi kada je došla po njene stvari.

Prema zvaničnoj verziji, Ivana Bodrožić je preminula usled veće doze kombinacije narkotika i „propofola“. Nikada nije utvrđeno koliko je sam „propofol“ doprineo smrtnom ishodu.

Ivana Bodrozic FOTO: Facebook

Zbog optužbi da je Ivani prodao „propofol“, osuđen je medicinski tehničar Ljubiša Pavlović, koji se teretio za „stavljanje u proment“ anestetika „propofola“, od kog je preminula Ivana Bodrožić u hotelu „Hajat“ decembra 2014. godine. Osuđen je na osam meseci zatvora i 50.000 dinara novčane kazne.

Ivanina majka Nada, koja se do poslednjeg dana borila za istinu o svojoj ćerki tražeći odgovore na brojna pitanja, poginula je u saobraćajnoj nesreći u Sirigu 2017. godine, kada je njen „pežo“ sleteo u kanal kraj puta. Nadinom pogibijom ugašena je cela porodica Bodrožić.

Bonus video: Željko Mitrović sa trubačima rasteruje policiju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare