Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; Miloš Lazić/NOva.rs; privatna arhiva

Selo Vučevica je zavijeno u crno zbog tragedije koja se dogodila sinoć, kada su u saobraćajnoj nesreći poginule tri osobe. Stradali su Marija S., njen trogodišnji sin, kada je na automobil u kom su bili naleteo vozač motocikla kod skretanja sa magistralnog puta Šabac - Valjevo kod mesta Vučevica. Da tragedija bude veća, užasan sudar dogodio se na 100 metara od kafane koju renovira otac poginule Marije S., Srboslav.

„On je čuo tresak i izašao da vidi šta se dešava. Na tom mestu se stalno dešavaju saobraćajne nesreće, tako da to ništa nije čudno. Tek kada je prišao, prepoznao je ćerku i unuka“, kaže jedan od stanovnika Vučevice.

Ali tu nije bio kraj tragičnog spleta okolnosti. Marijin muž i dečakov otac Miloš S. bio je u to vreme u Vršcu, nekim poslom.

„Kolega iz firme je čuo da je bio neka nesreća na raskrsnici i pošto zna da je Miloš iz Vučenice, pozvao ga je telefonom. Kada mu se javio Miloš je odgovorio da ne zna šta se tačno desilo, ali da će pozvati tasta Srbu jer on ima lokal blizu mesta nesreće. Na taj način je i saznao šta se dogodilo, da je ostao bez žene i deteta. Ne znam kako je uopšte uspeo da se doveze iz Vršca“, kroz jecaje priča Milošev stric. On ih opisuje kao divnu porodicu.

„Ženim sina i pre mesec dana sam bio kod njih. Igrao sam se sa detetom i svi smo se smejali, a sada nešto ovako strašno da nam se dogodi“, priča kroz suze rođak nastradalih.

Foto: Miloš Lazić/Nova.rs

Vozač motora i njegov kum, koji su obojica zaljubljenici u dvotočkaše, krenuli su kobnog dana na skup bajkera u Koceljevu.

„O njemu stvarno ne mogu da kažem ništa loše. Ne znam šta mu je bilo, njegov kum koji je video celu nesreću kaže da je motorista uvek vozio iza njega, ali juče kao da mu nešto nije dalo mira, u jednom trenutku ga je pretekao i krenuo mahnito da juri, što mu inače nije bio običaj. Kum motocikliste kaže da nije mogao da ga stigne“, objašnjava jedan od stanovnika Vučevice.

O nastradalom motoristi ljudi imaju samo reči hvale. Kažu da je bio vredan i pošten momak, koji je voleo motore, a to mu je došlo glave. Po pričama meštana, ovo nije redak slučaj.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Prošle godine takođe je poginuo jedan motociklista koji je preticao kamion i naleteo na traktor. Ostao je na mestu mrtav, a traktorista je, ni kriv ni dužan, završio u zatvoru. Ovde je skretanje za brojna sela, a nije dobro obezbeđeno. Otkad je izgrađen put do Valjeva, u ovih kilometar u Vučevici, svake godine neko pogine. Najopasniji su motociklisti – em jure velikom brzinom zbog pravca, em dignu motor na zadnji točak da policija ne može da im vidi tablice. Pre nekoliko godina jedan saobraćajni policajac pokušao je da zaustavi motoristu, ali ga je vozač udario i zato više i ne pokušavaju da ih zaustave“, kaže meštanin Vučevice.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Samo u toku ove godine, dogodile su se još dve saobraćajne nesreće na toj raskrsnici, srećom bez ovako tragičnih posledica.

„Bio je jedan sudar ali su svi prošli sa lakšim povredama, a takođe se jedna žena prevrnula, a i ona je bila samo ugruvana. Ja kad se uključujem i isključujem sa magistralnog puta za selo, sagnem se i pažljivo gledam ili čak dam žmigavac, zaustavim se skroz sa strane i čekam da se magistrala raščisti. Svako skretanje je kocka sa životom. Mora nešto da se uradi, da postave ležeće policajce, neke znake upozorenja ili da stalno dežura policija jer ovako više ne može“, kaže jedan od meštana.

Lekarka Hitne pomoći, čija ekipa je došla na lice mesta, dala je sve od sebe da spasi dete. Ipak, kako kažu njeni rođaci, srce joj se steglo kada je videla da su detetove patikice odletele. Ona je bukvalno držala dete na rukama sve vreme, čak i u ambulantnim kolima, ali je mališan ipak podlegao povredama.

Bonus video: Nesreća kod Bora


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare