Foto: Zoran Lončarević

M. K. (24) iz Babušnice, jedan od trojice prekršajno kažnjenih osuđenika koji su 24. februara pobegli iz poluotvorenog dela Kazneno - popravnog zavoda u Nišu, pronađen je i vraćen u niški zatvor.

Prema saznanjima „Blica“, on je nađen na kućnoj adresi u Babušnici, i noćas je doveden i predat organima KP zavoda u Nišu, gde će ostati još desetak dana, koliko mu je ostalo do isteka kazne.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrđuju da je jedan od prekršajaca nađen i vraćen, te da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

„On je vraćen u KP zavod, ali ne u poluotvoreni deo gde se nalazio, već se sada nalazi u zatvorenom delu u kojem su druga prekršajno osuđena lica protiv kojih su podnete disciplinske prijave. Tu će ostati do okončanja postupka“, rečeno je „Blicu“ u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako je Nova.rs već pisala, trojica prekršioca udaljila su se iz poluotvorenog odeljenja KP zavoda u Nišu, a u Upravi su istakli da se ne radi o bekstvu, već o udaljenju, jer u poluotvorenom odeljenju ne postoji ograde i druge fizičke prepreke. Njima su uskoro isticale kazne, pa niko ne zna zbog čega su se odlučili na tako nešto.