Snimak nesreće
Foto: printscreen

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zbog saobraćajne nesreće na auto-putu kod mesta Pečenjevce po hitnom postupku izvršilo nadzor u privrednom društvu "Severtrans a.d." iz Sombora i tom prilikom je utvrđeno više od 100 prekršaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zbog saobraćajne nesreće na auto-putu kod mesta Pečenjevce po hitnom postupku izvršilo nadzor u privrednom društvu „Severtrans a.d.“ iz Sombora i tom prilikom je utvrđeno više od 100 prekršaja.

Prilikom nadzora, utvrđena su 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi za koje su propisne novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara, saopštio je MUP.

Utvrđeno je i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena upravljanja i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika u domaćem i međunarodnom prevozu.

„Takođe, podsećamo da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste“, poručuju iz MUP-a.

Podsetimo, nadzor je izvršen zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 21. avgusta ove godine na auto-putu kod mesta Pečenjevce, u kojoj je autobus sleteo s puta i prevrnuo se, a kojom prilikom su poginule dve osobe i 25 povređeno.

BONUS VIDEO – Snimak nesreće na auto-putu, prevrnuo se autobus Severtransa

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare