Blok 37 Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gradevinska kompanija lnobačka je, kao izvodač radova na parceli 6826 K.O. na adresi Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića, u Bloku 37, višestruko oštećena. Osim što su ukaljani ime i ugled kompanije, načinjena je i višemilionska šteta, saopštila je Inobačka

„Budući da nisu ispunjeni, po ugovoru sa investitorom Durst Development dogovoreni radovi, investitor ima puno pravo da tereti našu kompaniju za neizvršavanje ugovornih obaveza. Kako su mašine kompanije lnobačka nedeljama bile blokirane na gradilištu privatne parcele u vlasništvu investitora jer su građani svojlm telima
blokirali ulaz i izlaz mašinama i time onemogućavali njihov rad, o čemu su se javno dogovarali, a mediji njihove namere pa i realizaciju istih, prenosili, {o čemu postoje i video materijali), imamo dovoljno dokaza o tome da je grupa građana nezakonito sprečila našu kompaniju da obavlja Ustavom zagarantovano pravo – pravo na rad“, navodi se u saopštenju.

Dodaju i da iako su zajedno sa investitorom, u više navrata javno ukazivali i na vreme upozoravali da su u ovom specifičnom slučaju, ove dve kompanije kolateral, te da su u pozadini političke igre pojedinaca, za to nisu imali sluha ni stanari, ni Grad Beograd.

„Napominjemo da, do današnjeg dana, nikakav dogovor nije postignut između Grada i investitora, jer Grad nije odgovorio na dopis investitora u pronalaženju dogovora. Samim tim smo, i investitor i mi kao izvođači, oštećeni u višemilionskom iznosu, za koji neko mora snositi odgovornost. Onog trenutka kada pisanim putem dobijemo konkretan predlog od Grada o sanaciji štete i novim lokacijskim predlozima, znaćemo da je Grad zaista spreman na dogovor, a naravno istog trenutka povući ćemo predlog za nadoknadu štete, koju smo podneli Trećem osnovnom javnom tužilaštvu. Za sve naše buduće aktivnosti postoje institucije Republike Srbije, koje će, raspolažući sa svom prikupljenom dokumentacijom, utvrditi ko je odgovoran za nastalu štetu i propao projekat, za koji smo imali apsolutno sve, zakonom propisane i u skladu sa istim ishodovane dozvole i prateću dokumentaciju“, zaključuje Inobačka u svom saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare