Foto: Nova.rs, Privatna arhiva

Tri osobe povređene su noćas u napadu nožem koji se dogodio tokom nastupa Dare Bubamare u hotelu "Majdan, a reč je o objektu koji se pre nekoliko godina našao u žiži pažnje javnosti nakon što se u njemu dogodilo brutalno ubistvo.

Tog januara 2015. godine Vladan Veličković izrešetan je u sali restorana hotela „Majdan“.

Vladan Veličković Foto: Privatna arhiva

Pucnjava se dogodila 18. januara oko 19 časova uveče, a kako se pisalo u to vreme, on je hotel došao sa prijateljima, ali i napadačima.

Pročitajte još:

Upucavanju je prethodila tuča nekoliko mladića, nakon čega je u Veličkovića ispaljen metak. Za napad su osuđeni Nemanja Ivanov, protiv koga se trenutno vodi postupka za ubistvo Blaže Đurovića, ali i  Slavko Buhinac.

Kako je Kurir ranije pisao, sigurnosne kamere hotela zabeležile su da je ubijeni Veličković u „Majdan“ došao s trojicom muškaraca, među kojima su bili i Ivanov i Buhinac. Žestoko su se posvađali, a zatim i potukli, nakon čega su usledili pucnji. Veličković je preminuo na putu ka Urgentnom centru, a napadači su pobegli.

Ivanov i Buhinac su uhapšeni u Beču i Nemačkoj, po poternici, odakle su izručeni Srbiji.

Apelacioni sud u Beogradu je 2018. povećao za dve godine kaznu koja je bila izrečena Stanku Buhancu i pravosnažno ga osudio na 13 godina zatvora zbog ubistva, dok je Ivanov osuđen na dve godine zatvora, pisao je taj portal. 

Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

Inače, protiv Ivanova se trenutno vodi postupak u Višem sudu u Beogradu za ubistvo Blaže Đurovića.

Đurović je ubijen u martu 2018. godine kada je u njega ispaljeno nekoliko hitaca dok se nalazio u svom „bmw“ u beogradskoj četvrti Dušanovac. Policija je nedaleko odatle pronašla zapaljen automobil.

BONUS video: Racija ispred hotela Majdan posle incidenta u novogodišnjoj noći

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar