Foto: Aleksandra Petrović

U Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu saslušan je Vladica Stanojević (48), direktor Zavoda za smeštaj lica "Male pčelice", ustanove za zbrinjavanje odraslih osoba ometenih u razvoju u Kragujevcu i određen mu je pritvor do 30 dana. Osim njega, saslušani su i svi zaposleni koji su potpisali sporazum o priznanju krivice i koju su izjavili da ih je Stanojević terao da ćute o tome da štićenici imaju šugu i da ih leče lekovima za stoku.

Detalji odbrane pomenutog direktora, koji je je inače član SNS-a, zasada ne mogu biti saopšteni javnosti u interesu krivičnog postupka. On se sumnjiči da je počinio krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i primanje mita. Istovremeno, sumnjiči se i da je naredio lekarima i medicinskom osoblju Zavoda „Male pčelice“ da ne prijave promene na koži kod više korisnika usluga ove ustanove kao sumnju na šugu, kao i da za njihovo lečenje koriste lek namenjen životinjama.

Osim Stanojevića, privedeno je još 13 osoba iz Malih pčelica – V. Ć. (58), V. D. (54), T. P. (53), I. P. (33), S. J. (55), R. P. (55), M. V. (28), V. K. (34), D. R. (39), G. Đ.(56), M. S. (34), Ž. D. (39) i S.M. (66).

Većina sa ove liste uhapšenih je sa Tužilaštvom sklopila sporazum o priznanju krivice.

Podsetimo, Vladica Stanojević, inače član Srpske napredne stranke (SNS), uhapšen je zbog sumnje da je koristio nedozvoljene supstance u lečenju štićenika svoje ustanove, navodno je lečio ljude lekovima za stoku.

Prema nezvaničnim saznanjima, Stanojević je uhapšen u ugostiteljskom objektu u neposrednoj blizini ustanove čiji je direktor, a kako prenose mediji, navodno se u pomenutom Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” pojavila šuga i mnogi štićenici su oboleli od nje.

Pojavu šuge u svom objektu Stanojević je pokušao da prikrije tako što je doktorki Zavoda izdao naređenje da obolele leči lekom “Medimectin”, koji je namenjen za stoku poput goveda, ovaca i i svinja.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare