Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

Ni posle pet i po meseci od katastrofalnog požara u garaži Doma zdrvalja u Jagodini, u kojem je 14. aprila, izgorelo 16 vozila i garaža, i naneta velika materijalna šteta, ne zna se šta je uzrok.

U današnjoj pisanoj izjavi Tanjugu Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Jagodini, koju je potpisao zamenik javnog tužioca Dejan Ðorđević, stoji da je OJT „1.septembra uputio zahtev Policijskoj upravi (PU) i Jagodini da izvrši dopunu prethodnog izveštaja, tako što će proveriti, dali su radnici završili osnovnu obuku iz oblasti protivpožarne zaštite i drugo“.

U zapisniku Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku o izvršenom veštačenju od 7. jula, stoji da je „požar najverovatnije iniciran kvarom na električnoj instalaciji ili električnom uređaju unutar putničke kabine“ i proširio se na ostala vozila, saopštilo je Tanjugu ranije OJT, posle čega je OJT od PU „zatražio dopunu izveštaja od 16.aprila“.

Požar je izbio 14. aprila u 17.15 sati „u odvojenom garažnom objektu. Niko nije povređen a požar je gasilo 11 vatrogasaca spasilaca sa devet vatrogsnih vozila“, saopštio je toga dana MUP.

Direktor Doma zdravlja Drako Miletić izjavio je Tanjugu da je reč o vozilima Doma zdravlja od kojih su neka služila za prevoz pacijenata na hemodijalizu u Ćupriju, Službe za patronažu i palijativnu negu, apoteke, filijale Fonda zdravstvenog osiguranja…

Miletić je istakao da je požar izbio, „pošto se zapalilo jedno vozilo kojim su se prevozili bolesnici na hemodijalizu na Odeljenje Opšte bolnice u Chupriji“.

„Dva minuta nakon što ga je vozač parkirao i ugasio, izbio je požar i munjevito se proširio na ostala vozila“, objasnio je Miletić.

S obzirom da je, uništen gotovo ceo vozni park, ostalo je samo pet vozila, koja tog trenutka nisu bila u garaži već na terenu.

Iako je požar bio katastrofalan, puno vatre i gustog crnog dima od automobilski guma koje su gorela, čule su se i detonacije od pucanja rezervaora sa gorivom, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca – spasilaca, vatra nije došla ni do jednog okolnog stambenog objekta, objekata bolnice i crkve, koja je neposredno uz bolnicu.

Na mestu požara, zgarištu, prizor je bio katastrofalan a nezvanično, šteta je veća 300.000 evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar