Izgorela fabrika kolača; Vlasnik: Kajem se što nisam osiguran

Podeli:
Foto:Privatna arhiva

U fabrici za proizvodnju torti i kolača "Romana plus" u Cvetojevcu kod Kragujevca, jutros je izbio požar u kome je u potpunosti izgorela kompletna unutrašnjost fabrike. U pokušaju da ugasi vatru u početnoj fazi, vlasnik firme Petar Đorđević zadobio je opekotine drugog stepena po glavi i rukama.

Požar je izbio u ranim jutarnjim satima, a prema rečima vlasnika fabrike, vatra se brzo razbuktala i za pola sata je, kako kaže, sve izgorelo. U požaru je uništena proizvodna hala površine oko 200 kvadrata i kompletan inventar za profesionalnu proizvodnju kolača.

U razgovoru za naš portal, Petar očajno objašnjava da je u trenutku ostao bez cele firme, navodeći da mu je pored gubitka imovine još teže palo što je 20 radnika ostalo bez posla.

Foto:Privatna arhiva

„To su sve vredne žene koje su radile u mojoj filmi i žao mi je što su preko noći ostale bez posla. Ja sada ne znam kako da im pomognem, jer sam i sam u nezgodnoj situaciji“, iskreno priča Petar, dodajući da se kaje što nije imao osiguranje koje bi sada pokrilo štetu.

„Nisam mogao ni da pretpostavim da bi do ovoga moglo da dođe. Radio sam sve legalno, sve moje radnice su bile prijavljene, a hala je napravljena pre godinu dana i unutra su bile sve nove mašine. Napravio sam grešku zbog koje se sada kajem. Nisam imao osiguranje i sada sam ostao bez svega što sam sticao poslednjih osam godina“, priča Patar svoju muku.

„Sada ne mogu ništa da uradim, ali bar mogu da poslužim kao primer drugim ljudima koji se bave nekim biznisom, da osiguraju svoju imovinu“, iskren je Đorđević.

Foto:Privatna arhiva

On objašnjava da je u požaru izgorela i roba koja je bila spremna za isporuku, ali da sada ne može da obavesti ni kupce, jer je izgorela i kompletna dokumentacija.

Požar gasilo 12 vatrogasaca

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu Nenad Milošević rekao je agenciji Beta da je požar prijavljen jutros u 4.15 sati i da su vatrogasci zatekli obrušenu krovnu konstrukciju i požar u razbuktaloj fazi.

U gašenju požara učestvovalo je 12 vatrogasaca i četiri vozila. Pričinjena je velika materijalna šteta, a u uviđaju su učestvovali i pripadnici Policijske uprave Kragujevac i Uprave za vanredne situacije.

Prema rečima Nenada Miloševića, od početka ove godine na teritoriji Kragujevca bilo je 635 požara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar