Igor Spasov, Foto: N1

Igor Spasov (60), dugogodišnji novinar RTS i autor kultne emisije "Pozovite 92", koji je juče pronađen mrtav u svom stanu na Novom Beogradu, bio je duže vreme srčani bolesnik, pa se pretpostavlja da je usled infarkta, preminuo u snu.

Kako portal Nova.rs saznaje, Spasov je živeo sam, a bez svesti, u krevetu ga je pronašla komšinica kojoj je bilo čudno što nije odgovarao na pozive.

Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt. Po dolasku policije, utvrđeno je da na telu nema tragova nasilja, odnsosno da je smrt najverovatnije bila prirodna. Njegovi prijatelji su otkrili da je pre izvesnog vremena imao infarkt, ali da se poslednjih dana nije žalio na bilo kakve tegobe.

– Živeo je na relaciji Srbija-Češka-Makedonija, i radio je i po 20 sati dnevno. U Pragu je bio zaposlen kao profesor montaže na češkoj filmskoj akademiji FAMU, koju je i sam završio tokom osamdesetih godina. Imao je srčane probleme koji su pre nekoliko meseci rezultirali infarktom. Uspeo je da ga prebrodi, ali očigledno, srce više nije moglo da mu izdrži – kazao je za naš portal blizak prijatelj Spasova koji je insistirao na anonimnosti.

Spasovljeva emisija „Pozovite 92“ bila je jedna od najgledanijih tokom mračnih devedesetih godina, a smatra se pretečom današnjih televizijskih formata koji izveštavaju o kriminalu i događajima iz crne hronike. Spasovljeva kamera je tih godina neprekidno pratila rad policije i beležila akcije hapšenja, ali i uviđaje brojnih zločina i mafijaških obračuna koji su se, gotovo neprekidno, događali tih godina.

Datum, vreme i mesto sahrane poznatog novinara biće naknadno objavljeni.