Ubistvo žene u Žarkovu
Foto: E-Stock

Slavica Vasiljević, koju je suprug Radan ubio u njihovoj kući u beogradskom naselju Žarkovo u decembru 2021. godine, imala je po telu 17 rana od noža.

Veštak medicinske struke Vladimir Živković juče je na suđenju Vasiljeviću za teško ubistvo u Višem sudu kazao da je od toga šest rana bilo opasno po život, jer su prodrle u grudnu duplju.

Pročitajte još:

„Ostalih 11 su lake povrede. Ukupno je bilo 15 ubodnih rana, jedna posekotina i jedna kombinacije ubodne i sekotine – naveo je veštak. On je odgovarajući na pitanja rekao i da je prelom kostiju lica koji je Slavica imala, teška povreda. Kazao je i da je u krvi imala 0,88 procenata alkohola i lekove za smirenje, zbog čega je trpela bolove pre smrti jakog intenziteta, ali ne i veoma jakog.

Inače, iznoseći ranije detaljnu odbranu Radan je rekao da je suprugu ubo nožem samo tri puta – ispod leve ruke, a kad je pala napred i sa leđa i sa strane.

Ubistvo žene u Žarkovu
Foto: E-Stock

Pošto mu je suđenje juče krenulo iz početka zbog promene predsedavajućeg sudije, iznoseći odbranu Vasiljević je kazao da je sve već rekao:

„Branim se samo istinom, a koliko je ona teške vi ćete sudija da procenite. Ja se nekih delova uopšte ne sećam. Pokušavam sam sebi da dam odgovor na neke stvari i ne uspevam. Peče me to, šta se to desilo sa mojim razumom, jer ja nisam imao nameru da nju ubijem, nikoga da ubijem, a pogotovu nju“, rekao je Vasiljević, pa se rasplakao, nakon čega mu je sudija rekao da može da sedne na optuženičku klupu.

Ubistvo žene u Žarkovu
Foto: E-Stock

On je ranije kazao da je Slavica bila njegova kraljica. Bio je ljubomoran, jer je mislio da ga je prevarila, a ona je to negirala. Celu noć ju je šamarao, vezao, isekao joj kosu i odeću, da bi je sutradan oko podne ubio. Posle toga je i sebi prerezao vene i legao kraj nje na tepih, ali je prethodno nazvao sina u Nemačkoj i rekao šta je uradio.

Foto: Facebook

Ušao je komšija i policija, pa su ga uhasili i odveli u bolnicu. Sada je u pritvoru i preti mu kazna zatvora od 10 do 20 godina ili doživotna, pišu Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar