Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Inspektori Poreske policije u Kragujevcu u saradnji sa sa policijskim službenicima iz Prijepolja podneli su krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju protiv dva lica zbog osnovane sumnje da su počinili poresku utaju i prevaru.

Oni se terete da su izvršili poresku utaju u vrednosti većoj od 17,4 miliona dinara i poresku prevaru vrednu više od 6,2 miliona dinara, čime je budžet Srbije oštećen za više od 23,6 miliona dinara.

Jedan od osumnjičenih je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica u privrednim društvima i građevinskoj radnji u različitim poreskim periodima tokom 2019. i 2021. godine izbegao plaćanje PDV u ukupnom iznosu oko 13,5 miliona dinara i neosnovano tražio povraćaj u iznosu od 6,3 miliona dinara, a na osnovu faktura koje su izdala privredna društva u vlasništvu dva osumnjičena lica, kao i prisvajanjem dobara iz privrednog društva za lične potrebe.

Drugoosumnjičeni je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica, po osnovu faktura dobavljača u pojedinim poreskim prijavama tokom 2019. godine neosnovano koristio prethodno plaćeni PDV u ukupnom iznosu od 4.168.500,00 dinara.

Osumnjičeni su uz asistenciju policijskih službenika uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar