Nedaleko od Sremske Pazove, u mestu Surduk, nalazi se zapuštena vikendica u kojoj su se događala stravična zverstva. Smeštena pored glavnog puta i proteže se sve do spuštanja u dunavski rukavac Surdučku adu, ova vikendica bila je druga "klanica" klana Veljka Belivuka, u kojoj su mučki ubili, a potom na lomači spalili jednu svoju žrtvu.

Meštani i dalje nerado pričaju o ovom zlom mestu, neki oštro odbijaju da govere, a kada i progovore to bi bilo samo dve, tri reči.

U pomenutoj vikendici, stravično je ubijen Goran Mihajlović, jedna od žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kuća, sada vidno zapuštena, te gotovo da ne može ni da joj se priđe, krije mnoge tajne ozloglašene kriminalne grupe kojoj se sudi za brojne likvidacije.

Surduk Foto:Jovan Mladnović/Nova.rs

Kako su za naš portal ispričali vlasnici vikendica u neposrednoj blizini kuće, u kojoj je spaljeno telo Mihajlovića nije im prijatno što se to baš tu događalo. Tik uz njihove objekte.

“Prvo nismo znale da je to to. Kako je prolazilo vreme i kako su slike sa mesta zločina isplivavale shvatili smo da je upravo ta. Mi nismo ovde stalno, dolazimo povremeno i svaki put nas prolaze zmarci kad pogledamo u njenom pravcu” objašnjava meštanka i dodaje:

Pročitajte još:

“Kada se sve saznalo, celo mesto je interesovalo šta i kako se događalo. Pokušali smo da vidimo, prolazili smo tamo, ima lovački put uz liticu. Ali je to već zaraslo i nema potrebe da idemo tamo. Kad je sve počinjalo, dolazili su neki momci i raspitivali se o tom placu”.

Kako je naveo stariji meštan ništa se nije promenilo.

Surduk Foto:Jovan Mladnović/Nova.rs

“Neko je to sređivao i dorađivao, to gde su oni klali, ubijali i palili. I posle Belivuka, opet će doći neki novi Belivuk.. Ne želim ni da razmišljam o takvim stvarima”, rekao je on.

Vikendica je zarasla u travu, a krošnje voćki koje se nalaze u dvorištu olistale su pa se ne vidi sa glavnog puta. Starija zgrada koja se nalazi blizu spusta u Dunav totalno je zapuštena, dok su ulazne kapije zaključane lancem i katancem.

Surduk Foto:Jovan Mladnović/Nova.rs

Iza vikendice, sa pomenutog lovačkog puta, mogu se videti stepenice koje vode od vikendice, niz liticu do same obale rukavca.

Jasno je i zbog čega ju je ozloglašeni klan „pikirao“. Gotovo da su vikendice u okolini stalno prazne, to je smanjivalo šansu da budu uhvaćeni.

Goran Mihajlović
Goran Mihajlović Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Goran Mihajlović (21) bio je prva u nizu žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je ubijen 2. aprila 2019. godine, a ova smrt pokrenula je lavinu drugih zločina zbog kojih je zanemela Srbija. Kako su naveli svedoci, prijatelj i supruga ubijenog Mihajlovića on se čudno ponašao par dana pre nestanka.

Na dan kada je nestao, njegov prijatelj i svedok u ovom slučaju ispričao je da je na dan njegovog nestanka video čovek sa bradom u Goranovom autombilu, a posle mu je izvesni Filip doneo telefon sa skaj aplikacijom. Kada ga je upalio počele su da stižu poruke od Gorana da ga je neko namestio, da mora da se skloni.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Kako je Nikola Spasojević ispričao na suđenju on je video mladića, za koga se ispostavilo da je Mihajlović, čije su ruke, noge i glava bile umotane u lepljivu traku. Rečeno mu je tada da, ukoliko se mrdne ili pokuša da pobegne ga ubije iz pištolja.

Foto: nova.rs/video

Mihajlović je najpre mučen, potom ubijen i spaljen na lomači napravljenoj od guma.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća u ulici Strahinjića Bana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare