Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Slađana Sekulić i Nikola Stefanović čija su se imena našla u optužnici protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pušteni su iz zatvorskog pritvora u kućni, gde će boraviti sa nanogicom. Sekulićka je supruga Vlade Georgieva (ranije se zvao Dragan Sekulić) i sumnja se da su njihove nekretnine Belivukovi ljudi koristili za izvršenje krivičnih dela, dok je Stefanović imao ulogu operativca.

Kako je navedeno u optužnici, okrivljeni Vlada Georgiev, inače bivši policajac, i Slađana Sekulić stavili su na raspolaganje okrivljenom Belivuku svoju kuću u Tršiću kod Loznice, gde je on sa drugim okrivljenim, dobro obučenim za rukovanje vatrenim oružjem, držao i isprobavao pištolje i puške koje su namenjene izvršenjima drugih krivičnih dela u organizaciji kriminalne grupe.

Foto: Instagram

Pored toga, bračni par je, kako se veruje, iz svog iznajmljenog stana koji se nalazi nedaleko od stadiona Partizana, nadgledao to područje i obaveštavao članove Belivukove grupe o evenutalnom prisustvu policije i drugih osoba oko „baze“, kako su međusobno zvali Humsku 1.

Inače, njih dvoje su roditelji dvoje maloletne dece, a Georgiev, odnosno Sekulić, poznat je delu javnosti i kao bivši menadžer repera Nikole Đurića Raste. Kada je reper uhapšen prošle godine zbog drugih krivičnih dela, njegov „mercedes“ je koristio Sekulić i to je bio razlog zbog kog se na dan hapšenja to vozilo našlo ispred Službe za organizovanu borbu protiv kriminala u Makišu.

Foto: Instagram

Uz to, Sekulić je radio u beogradskoj policiji, ali je posao državnog službenika morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Prema policijskim informacijama, Belivuk je pre pet godina od jednog Lozničanina oteo podrum pića i dao ga na „upravljanje“ upravo Sekuliću, odnosno Georgievu. Sve do hapšenja, taj podrum pića, kako su pokazivali prvi rezultati istrage, služio je ovoj grupi za pranje para i zelenašenje.

Uprkos tome što su se supružnici na saslušanju u tužilaštvu branili ćutanjem, a u medijima se pojavila informacija da je Slađana izjavila da nije znala ništa o kriminalnim aktivnostima grupe, snimak razgovora sa Belivukom objavljen u medijima neposredno nakon hapšenja, to u potpunosti demantuje. Na snimku se može čuti kako razgovaraju o korišćenju falsifikovanih pasoša, a zatim se šale na Belivukov račun jer ne može da zapamti svoje lažno ime.

Stefanović bio Belivukov operativac

Uloga Nikole Stefanovića, sa druge strane, bila je operativne prirode. Naime, njegov zadatak bio je da obezbeđuje i održava putnička vozila za oragnizatore i pripadnike klana. Između ostalog, ovo se odnosi i na blindirano putničko vozilo koje je dao na korišćenje Belivuku i Miljkoviću marke „audi a8“ koja su korišćena u pripremanju krivičnih dela.

Bonus video: Sve žrtve Belivukovog klana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram