Foto: EPA-EFE/MATTEO CORNER

Četvorica Srba zajedno sa još jednim Italijanom uhapšeni su nakon filmske potere koja se završila saobraćajnom nesrećeom i hapšenjem.

Potera je započete tokom redovne kontrole policijskih službenika u italijanskom naselju Cola Predoza u Bolonji, kada se vozač „lančije“ dao u beg videvši policijsku patrolu.

Kada je video karabinjere, vozač za kog se kasnije ispostavilo da je srpski državljanin (31) bez vozačke dozvole, ušao je u suprotan smer i drastično povećao brzinu, što je policajcima odmah bio alarm da krenu za njima.

Tokom jurnjave, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteli su u kanal kraj puta. Putnici i vozač su zadobili lakše povrede i odmah su uhapšeni, piše portal bologna.repubblica.it.

Ispostavilo se da je reč o bandi lopova koji su se spremali da izvrše pljačku, čemu u prilog govore predmeti pronađeni u automobilu – rukavice, alat za provalu, plavo trepćuće svetlo nalik rotaciji koje koristi policija… Karabinjeri sumnjaju da su deo svog plena bacili kroz prozor tokom bekstva.

Utvrđeno je da „lančija“ nije imala polisu osiguranja niti je registrovana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar