Dejan Pavlović Foto: promo/UNS presscentar

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su danas da je proteklo tačno godinu dana od kako je u požaru izgorela kuća predsednika te sindikalne organizacije zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejana Pavlovića, i da još nisu pronađeni ni uzrok, ni eventualni počinioci.

„Ovim se slučaj nerasvetljenog požara svrstao u niz afera koje su potresale Srbiju i nisu donele sankcije nadležnih institucija za počinioce, niti epilog kao logički završetak“, saopštio je Sindikat Sloga i ocenio da taj slučaj neće biti rešen u dogledno vreme, jer su u ministarstvima odbrane i policije samo rotirani oni koji su taj slučaj morali da reše.

Prema navodima Sindikata Sloga, Pavlovića ni danas niko ne izveštava o toku istrage, ali se njegov „sindikalni progon“ nastavlja disciplinskim postupcima zbog istupanja u javnosti, iako kao predsednik sindikata ima pravo na to.

Pročitajte još:

„Očigledno mu neke strukture u Ministarstvu odbrane ne mogu oprostiti što je u predhodnom periodu podnosio krivične prijave protiv visokih starešina Vojske Srbije i Generalštaba“, zaključili su u Sindikatu Sloga.

Dodali su da im je od početka sugerisano da se uzdržavaju komentara u toku istrage i da im je prećeno tužbom zbog „uznemiravanja javnosti“, ali da danas još više sumnjaju da je paljenje politički motivisano zbog Pavlovićevog sindikalnog delovanja i kritike loših poteza čelnika u Vojsci Srbije.

„Posebno smo u to ubeđeni, jer je Pavlović nakon svih trauma i prolaska kroz medijsko blato da je ‘možda sam sebi zapalio bungalov’, bio bukvalno primoran da kao žrtva prođe i takozvano poligrafsko ispitivanje, kako bi dokazao svoju neumešanost sa događajem, što je i dokazao“, navedeno je u saopštenju Sindikata Sloga.

Kuća u Surčinu u kojoj je Pavlović živeo kao zakupac izgorela je u požaru 10. maja 2020. godine, oko 1.45 ujutro, a nakon toga njemu su iz Vojne ustanove Dedinje dodelili drugi bungalov iz koga je nedavno iseljen po isteku ugovora, jer su mu tražili da im dostavi dokumenta koja su izgorela u požaru, ističe Sloga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar