Zoran Kostić Foto:Južne Vesti

Nada S. (48) iz Pančeva koju je dve nedelje zlostavljao emotivni partner Zoran K. (53), a zatim joj sipao sonu kiselinu u oči saslušana je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu. Ona je do detalja ispričala kroz šta je sve prolazila.

„Tokom istrage saslušani su i svedoci. Naređeno je neuropsihijatrijsko veštačenje nasilnika. On je i dalje u pritvoru“, kaže sagovornik blizak istrazi. Zoran K. (53) iz Vranja, uhapšen je početkom aprila nakon što je vezao svoju partnerku Nadu S. (48) za krevet i sipao joj kiselinu u oči.

Zoran je nesrećnu ženu maltretirao dve nedelje u stanu u Pančevu u kom je boravio. Ona je rekla da je kod Zorana došla na poziv. Da ju je nakon verbalne svađe vezao ruke i noge za krevet, a zatim sipao tečnost u oči, nešto nalik sonoj kiselini. On ju je dovezao u bolnicu, a iz straha za svoj život i dve ćerke nije ga prijavila, prenosi Telegraf.

Pročitajte još:

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa Policijskom upravom u Pančevu odredilo mu pritvor od 30 dana. Pritvor mu je određen da ne bi ponovio delo, uticao na oštećenu i svedoke kao i sam postupak, kao i zbog opasnosti od bekstva.
Zoran K. je iz Sekirja kod Vranja. Prema nezvaničnim navodima, on je 2001. navodno ubio je taštu R. A. (53). Ubistvu je prethodila višečasovna drama koju je posmatralo nekoliko stotina meštana naselja Ogledna stanica u Vranju. On je navodno upao u kuću u kojoj su bile R. A. i njena kćerka M.A. Uz pretnju pištoljem odveo je na sprat kuće svoju nevenčanu suprugu M. A. i vezao je za stolicu. Posle toga je sišao u prizemlje da se raspravi s taštom, a M. je, prema rečima komšija, uspela da se odveže i neopaženo pobegne kod komšija. Ona je i pozvala policiju.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Južne Vesti

Kada su policajci stigli, Zoran se zatvorio u kuću, a onda upalio unutrašnjost, opirući se policiji i vatrogascima više od dva sata. Policajci su oko 11 uspeli da uđu, a u kući su zatekli telo R. A., koju je, kako se pretpostavljalo, ubio Zoran koji je, prema nekim navodima, potom, pokušao da se ubije.

Zoran je te godine osuđen na 15 godina zatvora. Potom je 2013. godine kada je izašao na vikend zapalio dve kuće u Sekirju i pokušao da ubije dve komšinice. Inače, prvo delo je počinio 1991. godine.

Naime, on je došao kod majke i očuha u Sekirju, ali je onda bez ikakvog povoda napao njihove prve komšije Živkoviće tako što je izvukao nož, a zatim napao komšinice. Nesrećne žene je povredio, a zatim je zapalio dva objekta i seno. Zoran je ovoga puta pobegao.

Uplašeni stanovnici okolnih sela organizovali su straže i dežurstva jer su se bojali da će Zoran ponovo da ne nasrne na neku porodicu. Međutim, on se ubrzo predao.

„Zoran se deset dana skrivao po planinskim bespućima i najverovatnije su ga naše intenzivne potere unervozile, pa je zbog toga odlučio da se preda jer više nije imao gde da se sakrije“, rekao je tada potparol vranjske policije Dragan Stamenković.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za dilovanje droge u Subotici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare