Isplatili mu 15.000.000 dinara, iako je presuda bila ukinuta

Hronika 15. jun. 202110:10
Podeli:
Čekić, sud, pravda
Foto: Shutterstock

Zbog propusta Ivana Novakovića, javnog pravobranioca opštine Aleksandrovac, iz opštinske kase je bez potrebe 30. marta isplaćeno 15.000.000 dinara Vukosavu Sudimcu, po presudi Apelacionog suda u Kragujevcu, koju je Vrhovni Kasacioni sud u Beogradu, zbog zastarelosti, ukinuo još 18. marta ove godine.

Kako prenosi portal Rasina press,  na zahtev tog portala da objasni svoje nečinjenje u ovoj pravnoj stvari, zbog čega su građani Župe pretrpeli ogromnu štetu, Novaković kaže, da je on „tek ovih dana zvanično dobio presudu“.

Pravni tim „Rasine press“ ocenjuje, da je Novakoviću stalo do zaštite ineresa opštine Aleksandrovac, kao do lanjskog snega. Novaković je bio dužan, da pre isplate proveri tok predmeta na sajtu Kasacionog suda u Beogradu, a da je to uradio, video bi da je presuda ukinuta pre 12 dana, navode dalje.

Ovo je Novakoviuć morao da proveri, i zbog činjenice što je u januaru ove godine napisao i pečatom Pravobranilaštva overio zahtev Kasacionom sudu za Reviziju postupka.

„Dakle, posle ovog i ovakvog zaborava, Novaković ne samo što mora da leti sa funkcije javnog pravobranioca, već su se stekli svi uslovi, da mu načelnik opštinske Uprave podnese krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja“, zaključuje pravni tim „Rasine press“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar