Vukašin Erić
Vukašin Erić Foto:Privatna arhiva

Inženjer Vukašin Erić, odlukom Inspektorata za rad, vraćen je na svoje radno mesto u EPS-u, ali kada se jutros pojavio na poslu, nadležni mu nisu dozvoli da uđe na svoje naradno mesto. On je odmah zatražio da mu se objasni zašto ne može da uđe, s obzirom da je i EPS uredno primio odluku Inspektorata, a potom je u pomoć pozvao poliicju.

Nakon što je naš portal juče objavio priču o Vukašinu Eriću, doskorašnjem članu SNS-a, koji je, kako on tvrdi, dobio otkaz jer je vozaču direktora EPS-a, G. P. (ime poznato redakciji) odbio da podigne kredit u iznosu od 35.000 evra, Inspektorat za rad je doneo rešenje kojim se odlaže izvršenje o otkazu ugovora o radu do donošenja pravosnažne sudske presude.

Vukašin je jutros došao na posao, ali ga je tamo sačekalo neprijatno iznenađenje.

„Sinoć mi je advokat Borivoje Borović uručio rešenje koje je doneseno u moju korist, da se vratim na posao i da njihova žalba ne odlaže to izvršenje. Stigao sam jutros nešto ranije na posao, pokazao papir obezbeđenju, ali su mi rekli da sačekam jer treba da dođe glavni pa da vide sa njim. Kada je došao, pokazao sam mu papir, a on mi je rekao „nikakav problem, ti od danas počinješ da radiš, idi javi se u arhivu“, kaže Vukašin.

Foto: Privatna arhiva

Zatim je, kako navodi Erić, otišao u arhivu, da bi pokazao rešenje na uvid, ali su mu, kako on kaže, rekli da ne mora da se zavodi kod njih u arhivi jer se žena koja radi obratila pravnici, koja joj je rekla da ne treba zbog toga što je EPS to rešenje dobilo.

„Došao sam na svoje radno mesto, javio se šefu, glavnom inženjeru proizvodnje, koji mi je rekao da mogu da idem u svoju kancelariju. Međutim, onda me je pozvao vd rukovodilac odeljenja obezbeđenja u TE Kolubara, i rekao da moram da napustim krug preduzeća jer nisu dobili ovo rešenje u EPS-u. Da bih potvrdio da su primili rešenje, iako su mi i u arhivi to rekli, pozvao sam inspektorku za rad, koja mi je kazala da je rešenje dostavila EPS-u, i da su ga oni primili i da su već jutros uložili žalbu na ovo rešenje, a da je ona prosledila tu žalbu advokatu“, tvrdi Erić.

Nakon više poziva, kako on kaže, i pritiskanja da napusti krug preduzeća, rekao je da mora da se posavetuje sa advokatom.

„Rekao sam im da Vukašin Erić neće da pravi problem i da će napustiti krug TE Kolubara, ali samo kada dobije napismeno zbog čega treba da napusti i ko je to naredio“, kaže Erić te dodaje da je pozvao policiju kako bi napismeno dobio potvrdu.

Policija je sačinila izveštaj, kaže on.

„Obezbeđenje je bilo korektno, potvrdili su onako kako je sve bilo, da sam se regularno javio, kulturno, da nisam ušao bez odobrenja obezbeđenja. Proverili su i videli da je aktivna moja kartica. Napravili su propust jer je proksi kartica bila validna, očitala me, a tek sada su je odjavili“, navodi Erić i dodaje da je vd rukovodilac službe obezbeđenja i odbrane u TE Kolubara rekao pred policijskim službenicima da mu je Milorad Grčić naredio da Vukašina proteraju sa radnog mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare