Foto:Profimedia.rs

Policija je danas prepodne zbog nepoštovanja rešenja građevinske inspekcije uhapsila investitora radova na izgradnji poslovno-stambenog objekta u Sazonovoj ulici br. 21 u Beogradu i odredila mu zadržavanje od 48 časova, saopštio je Sekretarijat za inspekcijske poslove Grada Beograda.

Investitor poseduje Rešenje o građevinskoj dozvoli izdato od Odeljenja za građevinske i komunalne poslove Uprave Gradske opštine Vračar, kojim se odobrava izgradnja jednostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta kao i Potvrdu o prijavi radova izdatu od istog organa, navodi se u saopštenju.

Inspekcijskom kontrolom 28. novembra prošle godine građevinski inspektor utvrdio je da na objektu u izgradnji postoje odstupanja od projektne dokumentacije, koja je sastavni deo građevinske dozvole, piše portal Politika.

Rešenjem građevinskog inspektora naložena je obustava radova i investitoru je dat rok od 30 dana da izmeni građevinsku dozvolu, ali je terenskom inspekcijskom kontrolom 4. januara ove godine utvrđeno da su na spornom gradilištu nastavljeni radovi i nakon donošenja rešenja o njihovom obustavljanju, kao i da je započeta izgradnja četvrtog sprata, objašnjava se u saopštenju Sekretarijata.

S obzirom na to da ovi radovi nisu odobreni građevinskom dozvolom, ni tehničkom dokumentacijom koja je njen sastavni deo, gradilište je zatvoreno.

O tome je u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji obaveštena nadležna policijska stanica, dok je građevinska inspekcija podnela krivičnu prijavu protiv investitora zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.

Inspekcijskom kontrolom 2. februara utvrđeno je da su radovi na gradilištu nastavljeni i pored svih ranijih inspekcijskih zabrana, kao i da su uklonjene oznake zatvorenog gradilišta, te su zabrane ponovo postavljene, zbog čega je podneta dopuna krivične prijave protiv investitora.

Postupak se i dalje vodi, a u toku je donošenje rešenja za uklanjanje svih radova izvedenih suprotno tehničkoj dokumentaciji koja je sastavni deo građevinske dozvole, prenosi Tanjug.

Sekretarijat za inspekcijske poslove apeluje na građane da obavljaju radove u skladu sa izdatim građevinskim dozvolama, jer će se svako odstupanje od ovog pravila sankcionisati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar