Ivica Stanojlović
Ivica Stanojlović Foto: Privatna arhiva

Ivica Stanojlović iz Kruševca od 2015. godine prijavljuje Sektoru unutrašnje kontrole u MUP Srbije i tužilaštvu policijskog inspektora D. V. zbog konstantnog proganjanja, maltretiranja, nameštanja, vređanja, presretanja, međutim, na njegove vapaje nadležni ne reaguju. Kako ističe Stanojlović, inspektor je već nekoliko puta suspendovan зbog različitih krivičnih dela, a potom vraćan na posao. Sa druge strane, inspektor D. V. oštro je demantovao pomenute optužbe.

Stanojlović tvrdi da od 2015. godine ima problema sa porodicom od supruge D. V., a od 2013. trpi maltretiranje i od strane pomenutog policajca,  te da već godinama unazad sve to uredno prijavljuje nadležnim institucijama. Trpeo je, kako kaže, jer nije želeo nikog da prijavljuje, ali kako godine prolaze, pritisak od strane D. V. je kulminirao.

„Inspektor je sklon svemu i svačemu, ja ga nisam poznavao sve dok nije počeo da izlazi sa devojkom sa kojom sam se zabavljao kada sam imao 20 godina. Moram da naglasim da ja sada ima 38 godina i svoj život, a već 16 godina sam na sudu zbog njih, a kraj se još uvek ne nazire. S tom devojkom sam bio u vezi skoro tri godine, ali je majka htela da nas rastavi, što je na kraju i uspela“, navodi Stanojlović.

Pročitajte još:

Kako ističe, njena majka je, zajedno sa ćerkom, podnosila brojne krivične prijave protiv njega.

„Tužili su me za pokušaj iznude, nasilničko ponašanje, pretrpljen strah, prinudni seksualni odnos i još niz krivičnih dela. Najpre sam osuđen na sedam meseci zatvora, ali je postupak vraćen na ponovno suđenje zbog nepravilnosti. Zatim je, na drugom suđenju, drugarica moje bivše parnerke, a zbog koje sam i osuđen prvi put, odbila da lažno vedoči. Umesto da budem oslobođen, sud im je dozvolio da promene svedoka. Tada je lažno svedočio tadašnji suprug moje bivše partnerke, a sud me je na kraju osudio na deset meseci zatvora“, kaže naš sagovornik i dodaje da mu je drugostepeni sud kasnije smanjio kaznu na sedam meseci.

Pre nego što je trebalo da ode na izdržavanje kazne, kaže Stanojlović, njegova bivša partnerka je počela da se zabavlja sa inspektorom D. V., nakon čega su krenuli još ozbiljniji problemi.

„Počelo je sa lažnim prijavama kako sam je jurio da je tučem.. Kupovali su SIM kartice, pa su slali poruke u moje ime, da ja njoj navodno pretim, i to ne samo njoj, nego i drugima, a isto to rade i sa lažnih Fejsbuk profila koje prave. Radili su sve i svašta kako bi mi naudili, a ja sam više puta davao izjave povodom raznih događaja, ali reakcija policije je izostala“, priča Ivica.

Čekić, sud, pravda
Foto: Shutterstock

Kaže da su se lažne prijave nastavljale, da je za neke u međuvremenu i osuđen i to uz pomoć lažnih svedoka koje je inspektor nalazio.

„Kaznili su me sa 20.000 dinara jer sam na javnom mestu navodno rekao da je on ‘propali pandur’, a to nije tačno. Plus je svedok bila njegova supruga, iako zakonom to ne može da bude. Sudija je uzela u obzir to što je on inspektor, pa mi je presudila da platim kaznu. A D. V., sad se vidi, sve je to radio sistematično, jer je nakon toga podneo tužbu sudu da ga ja proganjam, i da sam već osuđen, iako je reč o lažnim optužbama“, kaže naš sagovornik te dodaje da mu je nakon te tužbe tražio 100.000 dinara kako ga više ne bi dirao.

Odbio je, kako kaže, da mu da bilo šta, jer ništa nije uradio.

„Rekao mi je pred svedocima da neće da se smiri i da hoće da me nabije prvo u zatvor, pa u grob. Najgora mi je kazna od 500.000 dinara koju sam poslednju dobio“, ističe on.

Dodaje i da će zbog neplaćanja jedne kazne morati u zatvor.

Stanojlović tvrdi da nikada ranije nije osuđivan, kao i da je samohrani otac troje dece i član bokserskog saveza.

„Moram da kažem da je D. V. jednostavno psihopata. Proganja me non stop i to traje godinama. Plaćam advokate, žalbe, takse, jednostavno ne mogu da izađem iz tih prijava koje protiv mene lažno podnosi. Iskazi svedoka na koje sam se pozvao, a koji su prisustvovali vređanju, nikada nisu prihvatili, dok je sud izjave njegovih lažnih svedoka uvek, bez obzira o kojim licima se radi, iako su neki čak povlačili iskaze i priznavali da ih je D. V. terao da lažu“, tvrdi naš sagovornik.

Kaže da se godinama unazad obraća Sektoru unutrašnje kontrole u MUP-u, kruševačkom tužilaštvu i policiji, ali da nikada, ni za jednu prijavu, nije dobio povratnu informaciju, zbog čega sumnja da D. V., kako kaže, neko iz Beograda „drži“ i dopušta mu da sve to radi. Kaže i da su kruševački policajci upoznati sa D.V. i čime se sve bavi, ali da starešine trpe strahoviti pritisak od viših istanci.

„Prijavio me je čak lažno da sam hteo da ga kidnapujem, a prijavio me je i da imam pištolj, jer je video pištolj upaljač na nekoj mojoj fotografiji na Fejsbuku sa letovanja u Sutomoru, što je ustvari igračka. I prilikom pretresa kuće ocu su mi protivzakonito oduzeli pušku. Pritisak ne trpim samo ja, već i moje troje dece kao i roditelji ali i svi poznanici i prijatelji koje znam. Čak su i oni žrtve nekih od suđenja“, zaključuje Stanojlović.

Fejsbuk; Foto: SFM Stock 2 / Alamy / Alamy / Profimedia

Stanojlović je redakciji našeg portala dostavio i mejlove koje poslednjih godina šalje MUP-u i tužilaštvu, gde navodi kroz šta sve prolazi, kao i objave preko društvenih mreža u kojima mu se posredno preti.

Inspektor demantuje navode

Ipak, priča inspektora D. V. se razlikuje od izjava Stanojlovića.

D. V., do kojeg je došao naš portal, demantuje navode, ali i dodaje da ne želi da komentariše uopšte pomenuti slučaj.

„Nadležne službe, pre svega Osnovni sud u Kruševcu, su zadužene za ovakve stvari. One će utvrditi istinu“, rekao je inspektor, dodavši da on samo radi svoj posao po zakonu, te da mu ne pada na pamet da ovakve izmišljotine komentariše.

D. V. ističe da je on sve ono što Stanojlović navodno želi da bude, te da je to srž problema.

Portal Nova.rs poslao je pitanja MUP Srbije, kako bismo proverili sve detalje, međutim, do objavljivanja broja nismo dobili odgvore.

BONUS video: Saobraćajka u centru Zemuna

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram