Hitna pomoc
Hitna pomoć Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Nakon što je juče poginuo 33-godišnji M. M. u firmi "Put inženjering" u Donjoj Vrežini, iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštavaju da Inspekcija rada ispituje slučaj. Drugi radnik B. T. je zadobio povrede i iz Ministarstva navode da je prebačen u bolnicu, ali iz Univerzitetsko kliničkog centra još nema informacija u kakvom je stanju.

Kako navode iz Ministarstva, a prenose Južne vesti, radnik je poginuo pri radu u pogonu za proizvodnju armirano-betonskih elemenata, a povređeni je takođe bio radno angažovan.

Stradali M. M. radio je na poslovima betonirca i bio je u radnom odnosu kod poslodavca PUT – Inženjering doo Niš, prema zaključenom ugovoru o radu na neodređeno vreme – navode iz Ministarstva.

Dodaju da je inspektor rada Odeljenja inspekcije rada u Nišu odmah po prijavljivanju povrede na radu izašao na lice mesta i započeo je inspekcijski nadzor, te da će u daljem postupku, na osnovu utvrđenog stanja, preduzeti odgovarajuće mere koje su u nadležnosti inspekcije rada.

O stanju povređenog radnika još nema informacija iz UKC-a.

Podsetimo, iz Osnovnog tužilaštva u Nišu rekli su da je nakon jučerašnjeg uviđaja naložena obdukcija tela i razgovor sa ljudima koji u bili prisutni kada je došlo do nesreće.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar