Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Tokom proteklog vikenda u čačanskoj bolnici dogodio se incident na odeljenju Radiološke dijagnostike. Mnogi Čačani bi rekli da su ovo uobičajene scene svake noći na Urgentnom odeljenju. Bolji poznavaoci onoga šta se dešava svake noći u Urgentnoj službi Opšte bolnice, odakle se po potrebi pacijenti upućuju u radiološku službu, kažu da je to "normalno".

Brojni korisnici ove usluge, sa povredama i manje-više ozbiljnim zdravstvenim problemima i dežurno bolničko osoblje nisu jedini na „udaru“. Veoma često je tu i dežurna ekipa Policijske uprave koja uzima izjave o povredama za koje postoji osnov sumnje na nasilje ili neku drugu radnju protiv zakona.

Previše pacijenata, malo lekara, mnogo nervoze, malo strpljenja i razumevanja za tuđi bol ili tuđu premorenost, previše alkohola ili narkotika u krvi, adrenalina iz tuča, straha od zadobijenih povreda, nestrpljenja da se sačeka hirurg ili neki drugi lekar specijalista koji je trenutno u operacionoj sali ili na intervenciji na nekom od bolničkih odeljenja.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Prema rečima pacijenta, koji je povredio šaku tri sata iza ponoći, uputio se u bolnicu sa regularnim uputom.

„Došao sam tamo i nikog nije bilo. Prijatelj i ja smo par minuta dozivali nekog ko radi a onda je izašao čovek u privatnoj odeći i rekao: „Šta se derete?“ vidno pospan, ili možda pod dejstvom alkohola, ali ne želim da tvrdim da je tako“, objašnjava on.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Pacijent je rekao da ima uput za snimanje šake na šta je tehničar ponovio: „Šta se derete?“ i dodao: „Hoćete da vam nalupam šamare.“

„Pitao sam ga: „Šta si rekao?“ On je počeo da viče: „Marš napolje.“ Ja sam ga kulturno zamolio da mi vrati uput za snimanje (imam snimak) a posle kraće rasprave sam dobio udarac u potiljak“, kaže naš mladi sugrađanin N. (identitet poznat redakciji).

Pročitajte još:

Sa druge strane u Opštoj bonici Čačak navode da se u noći između 29. i 30. oktobra dogodio ovaj nemili događaj na odeljenju Radiologije ove zdravstvene ustanove.

„Dakle u Službi radiologije čačanske Opšte bolnice, došlo je do incidenta u kojem su učestvovali mlađi muškarac sa pratnjom i odeljenski rendgen tehničar. Nakon upoznavanja sa svim okolnostima ovog nemilog događaja i utvrđivanja stepena odgovornosti zaposlenog radnika Službe radiologije, Uprava ove zdravstvene ustanove izdaće saopštenje za javnost“, kažu toj zdravstvenoj ustanovi.

Koristimo priliku da sve korisnike naših usluga zamolimo za razumevanje i strpljenje prilikom dolaska u našu ustanovu jer su pojedina odeljenja izložena izuzetnom pritisku usled povećanog obima posla, ističu iz Opšte bolnice Čačak.

Inače, prema evidenciji čačanske zdravstvene ustanove, odnosno bolnice, odeljenja koja su najzaposlenija tokom noći su Urgentno, Radiologija, Intenzivna služba i Hirurgija.

VIDEO: Napad na radnicu teretane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar