Podeli

Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić, koja je zajedno sa još nekoliko devojaka prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, stigla je nešto pre devet sati u Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde bi trebalo da da iskaz.

Mlada glumica u Palatu pravde stigla je u pratnji oca Srđana Ilinčića, inače poznatog beogradskog advokata, ali i zastupnika Denisa Bećirica i Jugoslava Tintora.

Advokat Ilinčić kratko je rekao: “Spremni smo!”

Podsetimo, Ilinčićeva je ranije istakla da ju je na prijavu Aleksića podstakla hrabrost glumice Milene Radulović, koja je profesora glume optužila za silovanje.

Inače, Radulovićeva je dan ranije dala iskaz u tužilaštvo, a samo saslušanje trajalo je pet sati.
Njeni advokati istakla su da je Radulovićeva saslušanje teško podnela.

Podsetimo, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga devojke prijavile. Njemu je određen pritvor, a on se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Inače, mediji izveštavaju da se dosad više desetina devojaka javilo policija, optužujući Aleksića za neki vid zlostavljanja.

Komentari

Vaš komentar