Igor Juric
Igor Jurić Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Najgora stvar kad se dogodi nestanak je neizvesnost i to je ono što danas ubija porodicu i prijatelje Mateja Periša.

Zbog toga je bitno da se ovaj epilog sazna. Nemamo pravo da odustanemo od potrage i nadam se da će tako i biti – da naša policija neće odustati dok se ne sazna konačan epilog svega ovoga, jer mislim da upravo to može biti spas za porodicu. Kakav god epilog bio, važnije je to da porodica sazna što se dogodilo, izjavio je Igor Jurić, otac Tijane Jurić i osnivač istoimene fondacije.

Pročitajte još:

„Mi smo 13 dana tražili našu devojčicu, za nas je to bilo jako teško i gorko iskustvo. Tek nakon najgorih mogućih saznanja za jednog roditelja, a to je da ti je dete mrtvo, to je za nas bilo na neki način pomirenje sa situacijom. Saosećam sa porodicom i svim građanima Hrvatske“, rekao je Jurić za N1 Hrvatska.

Izrazio je podršku porodici i poručio da se nada da će pronaći nestalog mladića.

„Najbitnije je da saznamo pravu istinu. Ovo je sada za sve nas jako pogubno. Danas policija ima obavezu da po samom saznanju i prijavi nestanka mora da krene u potragu“, istakao je.

Podsetio je da je došlo do promene zakona u Srbiji.

„Danas Srbija po prvi put ima doživotnu kaznu zakona za neka krivična dela, gde su žrtve maloletna deca i nemoćne osobe. Mislim da smo uradili mnogo toga“, smatra Jurić.

On se zalaže da se u Srbiji uvede tzv. Amber alert, koji podrazumeva da u slučaju nestanka osobe ceo sistem odmah šalje informacije u medije.

„Danas smo u inicijativi za uvođenje Amber alert sistema i nadam se da će uskoro i Hrvatska sa nama ući u ovakav sistem. Kad se dogode ovakve situacije, onda imamo obavezu da se svi zajedno u regionu pokrenemo kako bismo rešili ovakve slučajeve“, naglasio je Jurić.

Kaže da Srbija ima obavezu prema nestalom mladiću, a to je da ne odustane od potrage i da ne gube nadu.

„Mi kao građani nećemo odustati dok se ovo ne reši“, zaključio je.

BONUS VIDEO: Potraga za nestalim Splićaninom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar